петак, мај 24, 2024
NaslovnaINFOPrekinut železnički saobraćaj između Zlatibora i Jablanice

Prekinut železnički saobraćaj između Zlatibora i Jablanice

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ su od noćas na terenu i rade na uklanjanju odrona i popravljanju železničke infrastrukture, kako bi što pre bili stvoreni uslovi za ponovno uspostavljanje saobraćaja na ovom delu barske pruge.

Železnički saobraćaj na deonici između železničkih stanica Zlatibor i Jablanica, na delu barske pruge Užice – Prijepolje, u prekidu je od noćas zbog odrona. Odron je oštetio prugu i kontaktnu mrežu. Prilikom ovog odrona nije bilo povređenih osoba, piše u saopštenju „Infrastrukture železnica Srbije“.

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ su od noćas na terenu i rade na uklanjanju odrona i popravljanju železničke infrastrukture, kako bi što pre bili stvoreni uslovi za ponovno uspostavljanje saobraćaja na ovom delu barske pruge. Za raščišćavanje odrona neophodno je angažovanje mehanizacije, ali je ovaj deo barske pruge izuzetno nepristupačan.

Za putnike večernjih vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, železnička kompanija „Srbija Voz“ organizovala je autobuski prevoz na relaciji Užice – Prijepolje – Užice.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR