недеља, мај 26, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPredstavnici lokalne vlasti u Prijepolju na terenu – saniraju se putna oštećenja...

Predstavnici lokalne vlasti u Prijepolju na terenu – saniraju se putna oštećenja usljed poplava

Usljed poplava koje su zadesile brojne opštine i gradove u Srbiji prethodnog mjeseca zbog obilnih kiša, ni opština Prijepolje, a naročito sela i zaseoci ove opštine nisu ostali zaobiđeni.

Mjesna zajednica Velika Župa pretrpjela je brojna putna urušavanja. Pokrenula su se i neka klizišta, a u nekim zaseocima, u ovom slučaju zaseoku Haluge jedini put koji je veza sa ostatkom svijeta ostao je u blokadi. Zahvaljući dobrim mjerama zaštite koje posjeduje opština nije bilo velike katastrofe, a predstavnici vlasti odmah su izašli na teren i sa službama za sanaciju oštećenja radili na brzom rješavanju problema. Cilj je što prije otkloniti smetnje, kako bi se maline i ostale poljoprivredne kulture mogle distribuirati, obzirom da ljudi u rarulnim dijelovima opštine uglavnom žive od toga.

Nakon obilaska puta od zaseoka Haluge koji vodi do mjesta Kajevići, predstavnici lokalne vlasti obišli su radove na sanaciji odnijetog propusta u blizini tzv. “Aljovog potoka” u mjesnoj zajednici Velika Župa, gdje se vrši nasipanje cijelog kraka puta.

Aktivnosti se nastavljaju. Tokom ove sedmice planirana je posjeta i obilazak radova u mjestima Mijane i Hrta, gdje će se nastaviti otklanjanje posljedica elementarnih nepogoda.

 

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR