субота, април 20, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ: ПРИЈЕМ ЗА ДОБИТНИКА ПРИЗНАЊА „ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН“

ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ: ПРИЈЕМ ЗА ДОБИТНИКА ПРИЗНАЊА „ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН“

Председник општине Драгољуб Зиндовић са сарадницима примио је данас Анрија Хубера, бившег градоначелника швајцарске општине Кениц, најзаслужнијег за 25-годишњу врло успешну сарадњу са Пријепољем.

-Вишедеценијска сарадња Пријепоља и Кеница је једно драгоцено искуство и са жаљењем смо заједнички оценили да је та сарадња готово прекинутра 2016. године. Надам се да ће и ова Ваша посета допринети да се она обнови и настави, рекао је председник општине Драгољуб Зиндовић, изражавајући захвалност господину Хуберу на значајној хуманитарној помоћи која је деведесетих година и касније стизала из Швајцарске у Пријепоље.

Анри Хубер, који је 16 година обављао функцију градоначелника Кеница, истакао је да му је, без обзира да ли ће сарадња са Пријепољем бити формално настављена, то један од најзначајнијих послова које је обављао током своје функције градоначелника. То што смо радили имало је обострану корист и Пријепоље је, без сумње, после Кеница моје друго место, рекао је Хубер.

Захваљујући на признању које ће му бити уручено на свечаној седници Скупштине општине у недељу, 7.јула, Хенри Хубер је истакао посебну захвалност Радојку Петрићу који је у то време обављајући функцију председника општине широм отворио врата Пријепоља за пријатеље из кантона Берн и општине Кениц.

Screenshot_2019-07-06 ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ ПРИЈЕМ ЗА ДОБИТНИКА ПРИЗНАЊА „ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН“ (2)

 

-Овакво признање се високо цени у Швајцарској и наша општина ће јавно објавити Вашу одлуку о додели највишег признања општине Пријепоље које је плод вишедесенијске сарадње између наше две општине, додао је господин Хубер.

Пријему приређеном бившем градоначелнику Кеница Хенрију Хуберу, добитнику највишег признања – „Почасни грађанин општине Пријепоље“, присуствовали су и Стана Марковић, председница СО, Странко Кијановић, заменик председника општине, чланови Општинског Већа Едиб Кајевић, Мирјана Бојовић и Небојша Жунић као и неколико учесника из Пријепоља у осмишљавању и реализацији вишедеценијске веома плодне сарадње са општином Кениц и кантоном Берн..

М.М.М. http://www.listpolimlje.info

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR