недеља, јул 14, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPOTPISIVANJE UGOVORA O DONACIJI MONTAŽNIH KUĆA

POTPISIVANJE UGOVORA O DONACIJI MONTAŽNIH KUĆA

Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović, sa saradnicima, se dana,29. jula 2019. godine,u prostorijama opštine Prijepolje, sastao sa predstavnicima organizacije HELP.

Tim povodom potpisan je Ugovor o donaciji montažnih kuća namenjenih porodicama interno raseljenih lica, koja imaju prebivalište/boravište na teritoriji opštine Prijepolje.

Ugovor o donaciji su potpisali predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović, regionalni koordinator organizacije HELP Klaus Mock i krajnji korisnici- interno raseljena lica kojima će biti donirane montažne kuće, na osnovu Javnog poziva koji su zajednički sproveli organizacija HELP i opština Prijepolje .

Projektom, koji finansiraju Evropska unija I opština Prijepolje, obezbeđena su 2 stambena rešenja za porodice interno raseljenih ,putem izgradnje montažnih kuća, po principu “ključ u ruke”, na privatnim placevima korisnika.

Ovaj projekat je deo šireg programa podrške Evropske unije “Poboljšanje uslova života Interno raseljenih lica i povratnika po sporazumu o redmisiji – EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika“ ukupne vrednosti 5,65 miliona evra. Ovim projektom organizacija Help u saradnji sa gradom Vranjem i opštinama Bujanovac, Vladičin Han, Tutin i Prijepolje će stambeno obezbediti ukupno 30 porodica interno raseljenih lica i povratnika i u isto vreme podržati 25 lica koja planiraju da započnu sopstveni biznis na teritoriji pomenutih gradova i opština .

Na sastanku je bilo reči o uspešnoj saradnji opštine i organizacije HELP, kako na realizaciji aktuelnog projekta , tako I na projektima koji su realizovani u prethodnom periodu.

Dogovoreno je da se saradnja nastavi .

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR