недеља, мај 26, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEПоследице невремена у Бродареву

Последице невремена у Бродареву

Део пријепољске општине, десетак месних заједница углавном у пограничном подручју ка Црној Гори у уторак вече погодило је олујно невреме које је изавало штете на пољопривредним културама и инфраструктури. Општинске комисије су на терену и тек треба да утврде размере штете.

Чим је киша престала и време се смирило, у Бродареву и околини последице олује су видљивије. Мештани обилазе воћњаке, малињаке и повртњаке да виде да ли се нешто може спасити.

Припремили: Славица Јовановић и Душко Перић

„Невреме је било такво да су почели црепови овде на овој кући да падају, затим дрвљад, малињаци су потпуно уништени, онда системи за малине, вртови“, каже Меџид Ђурђевић, из Бродарева. „Практично све што смо улагали за 10 минута је уништено.“

„Ја сам посадио једно можда 15.000 паприке, нема ништа од тога, 90 одсто рода је уништено“, каже Милован Петовић из села Гробнице.

„Оштећени су сви земљани путеви, неки мање неки више, оштећени су кровови кућа на десетине кућа, нарочито су страдале куће на височијим котама“, наводи Зијад Гојак, из МЗ Бродарево.

Пријепољска општина определила је по 600 хиљада динара за хитне поправке у месним зајдницама које је невреме захватило, посебно за путеве.

„Општина Пријепоље има део средстав намењен за ову ситуацију, то је стална текућа резерва“, каже Драгољуб Зиндовић, председник Општине Пријепоље. „Део смо већ потрошили у виду тих хитних интервенција и обратићемо се Влади РС за одређену помоћ са проценом штете коју ћемо имати за 2 дана“.

Ово је друго олујно невреме у пријепољском крају за 15-ак дана, па сада са зебњом очекују сваки облак.

РТС / Пријепоље ИНФО

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR