петак, мај 24, 2024
NaslovnaINFOPosle više od pet sati završen sastanak. U petak se predsednik Vučić...

Posle više od pet sati završen sastanak. U petak se predsednik Vučić obraća

Posle više od pet sati, u Briselu je završena trilateralni sastanak predstavnika EU sa Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem.

Niz razgovora počeo je jutros, odvojenim sastancima šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Početak razgovora o suštinskim problemima na Kosovu i Metohiji. Nadam se kakvom-takvom rešenju, iako u to uopšte ne verujem“, napisao je Aleksandar Vučić na Instagramu uz slike sa Boreljom.

„Važno da smo se borili za mir, za stabilnost, za kompromisna rešenja i zbog toga predsednik Aleksandar Vučić ostaje još izvesno vreme u Briselu. Sutra će se obratiti javnosti, biće to jedno od njegovih najvažnihijh obraćanja javnosti“, naveo je on.

U Briselu se danas održavaju sastanci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslav Lajčakom.

Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić je iz Brisela zakazao sastanak sa Srbima sa Kosova, koji će biti održan u nedelju u Palati „Srbija“ u Beogradu.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR