среда, мај 29, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPorodica Stojadinović iz Kolovrata od 70.000 sadnica očekuje prinos od oko 30...

Porodica Stojadinović iz Kolovrata od 70.000 sadnica očekuje prinos od oko 30 tona paprike

Porodica Stojadinović iz Kolovrata najveći je proizvođač paprike u opštini Prijepolјe. Od 70. 000 sadnica očekuju prinos od oko 30 tona paprike.

Ovih dana porodica Stojadinović bere prve paprike sa njive površine hektar i 20 ari uz magistralni put u Kolovratu. Dnevno prodaju više stotina kilograma, a najveću potražnju očekuju za 10-ak dana.

Kvalitet je odličan, s obzirom na vremenske uslove tako da sam ja prezadovolјan. Beremo prvo kolo i već su se pojavili prvi kupci, ne samo iz Prijepolјa, već iz Plјevalјa i Nove Varoši – kaže Nјegoš Stojadinović i dodaje da očekuje prinos od oko pola kilograma po sadnici.

Stojadinović 1

Ove sezone očekuju prinos od oko 30 tona paprike, a svoje proizvode prodaju na njivi.

Cena je 120 dinara. Ljudi ovde mogu da vide kakva je paprika, kakav je kvalitet… Mogu da biraju, neko hoće belu, neko crvenu, krupniju…Jednostavno mušterije moraš da zadovolјiš da bi mogao da radiš duži niz godina – kaže naš sagovornik uz objašnjenje da je uspeh ovog rada u porodici jer da plaća radnike ne bi imao računicu.

Zahvalјujući kvalitetu proizvoda, ali i tome što je njiva uz magistralni put, kupaca uvek ima.

Mile Pejović koji pola godine živi u Barama, pola godine u Sloveniji čuo je za dobar kvalitet ovih paprika i došao je da kupi.

Osim parcele sa paprikom, Nјegoš sa svojom porodicom obrađuje još devet njiva u kojima gaje kupus, krompir, kukuruz, maline… Ove godine očekuje prinos od oko 40 tona kupusa.Stojadinović 2jpg

Četvoročlana porodica Stojadinović najveći deo dana provodi na njivi. Dok traje branje paprike, na njivi su od jutra do mraka i svako ima svoje zaduženje.

Ima dosta truda, rada…Ja fotografije svojih proizvoda stavlјam i na fejzbuk, instagram jer tako se reklamiram. Sebe sam pronašao u ovom poslu. Volim da radim, volim da stvaram i ne priznajem nikome da je bolјi u ovom poslu od mene – zaklјučuje Nјegoš Stojadinović.

Iako do zarade dolaze uz mnogo truda i fizičkog rada, Stojadinovići, koji se polјoprivredom bave 10 godina, se ne žale, jer kako kažu, sami su svoje gazde.

Stojadinović 3pg

Prijepolje INFO

 

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR