недеља, јун 16, 2024
NaslovnaKOMŠILUKPorast nivoa reka - Poplavljene kuće zatvoren put u Crnoj Gori

Porast nivoa reka – Poplavljene kuće zatvoren put u Crnoj Gori

Zbog većeg odrona na putu Mojkovac – Đurđevića Tara, saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila, saopšteneo je iz AMSCG.

Kako su precizirali agenciji MINA, saobraćaj na putu Podgorica – Kolašin obustavljen je u mjestu Lugovi zbog velike količine vode, a na putu Kolašin – Mojkovac u Sjerogoštu zbog velike količine mulja na putu.

Jako nevreme praćeno obilnom kišom i jakim vetrom, koje je zahvatilo Crnu Goru, stvorilo je probleme na putevima, poplavljeno je mnogo objekata.Talas obilnih padavina prouzrokovao je nove probleme meštanima nikšićkih prigradskih naselja. Problema ima i u kolašinskim selima. Put Podgorica-Kolašin zatvoren je za saobraćaj zbog odrona i vode u mestu Lugovi.

Vatrogasne ekipe su i dalje na terenu, a odsečeno je više desetina kuća u nikšićkim naseljima.

Vatrogasci su umali više od 20 intervenicija. Načelnik Službe zaštite i spasavanja u Nikšiću, Veselin Gardašević, rekao je agenciji Mina da su dobili oko 50 novih poziva u pomoć iz najugroženijih delova Mokre njive, Glibavca, Brezovika, Gornjeg Polja, Miločana, Rastovca.

Usled pogoršane meteorološke situacije u Nikšiću ponovo je zatvoren saobraćaj preko Mokre njive.

Problema ima i u kolašinskim selima. U gradu je najteža situacija kod stare ciglane u selu Bistrica, gde su oba mosta poplavljena.

Nevreme u Crnoj Gori

Nevreme u Crnoj Gori

U okolini grada izlila se reka Plašnica, a 80 odsto nasipa na toj reci je urušeno. Izlila se i reka Pčinja u mestu Lugovi.

Put Podgorica-Kolašin zatvoren je za saobraćaj zbog odrona i vode u mestu Lugovi. Za sve vrste vozila zatvoren je i put Kolašin-Mojkovac u mestu Sjerogošte zbog ogromne količine vode i mulja.

Takođe, saobraćaj je obustavljen na putu Mojkovac – Đurđevića Tara zbog odrona.

Na putevima duž klisura i useka mogući su sitniji odroni, a na pojedinim dionicama zbog obilnih padavina ima zaostale vode.

Zbog nevremena, jake kiše i natopljenih terena, u Podgorici su odložene tri utakmice četvrtfinala Kupa Crne Gore, planirane za danas.

Kiša stvorila probleme i Novljanima 

Zbog jake kiše koja je u kratkom vremenu pala – oko 90 litara na metar kvadratni, za svega dva sata poplavljene su javne površine i saobraćajnice kod Kružnog toka u Meljinama, na Škveru, u Igalu  Savini na rivijeri. Izlio se i potok Nemila u Meljinama, pa se saobrćaja preko Savine.

Vatrogasci na terenu od rane zore

Vatrogasci na terenu od rane zore

Prema rečima načelnice Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marije Bošković jutros od sedam časova kol-centrue pristiglo je preko 30 prijava.

„Uglavnom je reč o plavljenju ugostiteljskih i stambenih objekata“, kazala je Boškovićeva, prenosi Radio Herceg Novi.

 

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR