четвртак, јул 25, 2024
NaslovnaZLATIBORPomoć sa IPARD-om u eko agraru

Pomoć sa IPARD-om u eko agraru

Javni poziv za podnošenje zahteva za IPARD podsticaje za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja objavljen je u ponedeljak 8. juna i na snazi je do 1. oktobra.

Fokus novog javnog poziva u okviru IPARDa je razvoj turizma u ruralnom području, u koje spada cela teritorija opštine Čajetina. Na konkurs se mogu prijaviti svi koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, a predmet investicije je izgradnja ili uređenje objekta koji pruža turističke usluge i na kraju investicije mora biti kategorisan. Ograničenje je da mogu konkurisati objekti sa najviše 30 ležajeva. Vrednost investicije je od pet hiljada do 300 hiljada evra.

„Što se tiče prihvatljivih investicija po ovo pozivu su od izgradnje objekta, pa do kompletnog opremanja objekta, dvorišnog mobilijara i sve što može da posluži razvoju turizma. Sa teritorije opštine Čajetina ko je zainteresovan za ovaj poziv za meru 7 IPARDa može doći u prostorije Zlariborskog Eko Agrara gde će dobiti sve potrebne informacije kao i pomoć pri slanju i prikupljanju dokumentacije, izradi biznis plana i svega što je potrebno,“

kaže Katarina Murić iz Eko Agrara. IPARD pokriva 65% ulaganja, a u planiranu investiciju se ne ulaže ništa dok se ne odobri projekat, što je razlika u odnosu na državne i opštinske subvencije. Prihvatljive investicije i uslovi konkursa koji je otvoren do 1. oktobra mogu se pronaći na internet stranicama Eko Agrara i Uprave za agrargna plaćanja.

Izvor: Zlatibor Press

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR