понедељак, јул 22, 2024
NaslovnaKOMŠILUKPodeljeno 80 auto sedišta u opštini Čajetina

Podeljeno 80 auto sedišta u opštini Čajetina

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina je danas  na osnovu javnog konkursa objavljenog 11. februara, u velikoj sali Skupštine opštine podelio besplatna auto sedišta roditeljima dece rođene u 2018.godini. Ovom prilikom realizovana je i edukacija o pravilnom korišćenju  sedišta koju su vršili Agencija za bezbednost saobraćaja RS i Centar za promociju bezbednosti saobraćaja iz Novog Sada. U ime opštine Čajetina, predsednik SO Miloje Rajović poželeo je roditeljima dobrodošlicu izrazivši nadu da će se  ovim  povodom ponovo sretati.

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina je u novembru prošle godine podelio 40 auto sedišta , a danas su, u nastavku ove akcije, obezbedili još 80 sedišta obuhvativši time svu decu rođenu 2018. godine. Zamisao Saveta je da deci od rođenja pa nadalje ugrade pravilan odnos prema saobraćaju i saobraćajnoj kulturi.

IL-sedista-cajetina-80-2 Podeljeno 80 auto sedišta u opštini Čajetina

Opština Čajetina svake godine izdvaja razne podsticaje kako bi olakšala život svojim sugrađanima, a  tu spadaju i veoma značajni podsticaji za prvo, drugo, treće i četvrto rođeno dete. Sa tom politikom će se kroz razne vidove nastaviti i dalje.

Nakon prezentacije o pravilnoj upotrebi sedišta za decu, roditeljima su ona svečano i uručena. Ovaj potez Opštine i Saveta svakako ih je obradovao  pomogavši im da bezbolnije reše ovu  stavku kućnog budžeta.

izvor:zlatibor_press/mirjana_rankovic_lukovic

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR