петак, мај 24, 2024
NaslovnaINFOPOČINJE PRIJAVLJIVANJE ZA PENZIONERSKU KARTICU!

POČINJE PRIJAVLJIVANJE ZA PENZIONERSKU KARTICU!

Karticu će izdavati Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje koji organizuje danas od 12 do 14 časova na Trgu Republike.

Prijavljivanje za penzionersku karticu na koju pravo ima oko 1,65 miliona građana Srbije počinje danas. Tom karticom penzioneri i korisnici ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja će imati za popuste i pogodnosti koje će moći da koriste od 1. oktobra ove godine.

Karticu će izdavati Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje koji organizuje danas od 12 do 14 časova na Trgu Republike u Beogradu javnu promociju tog pesonalizovanog dokumenta.

Biće upućen i javni poziv društveno odgovornim kompanijama da se uključe u projekat penzionerske kartice. Personalizovane penzionerska kartica izdavaće se na osnovu elektronski podnetog zahteva.

Elektronski zahtev popunjava se veoma jednostavno, jednim klikom, i potrebna su 3 lična podatka – JMBG broj, broj telefona i mejl adresa.

Šta se sve može sa penzionerskom karticom

Penzionerske kartice su važne jer omogućavaju brojne popuste i pogodnosti za penzionere, koji će moći da kupuju po nižim cenama ili da dobijaju jeftinije usluge, kod kompanija koje pokažu društvenu odgovornost i priključe se akciji.

„Svako ko se prijavi za karticu, imaće popuste u raznim trgovinskim lancima i prodavnicama, restoranima, salonima, muzejima, pozorištima…“, poručio je ministar Siniša Mali na svom Instagram profilu.

(MONDO)

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR