уторак, април 23, 2024
NaslovnaAGROSAVETNIKПочетна цена малине у Пријепољу од 135 до 150 динара

Почетна цена малине у Пријепољу од 135 до 150 динара

Како јавља ТВ Форум;

Берба малине у нижим пределима је почела. Прве гајбе су предате хладњачама, иако још увек нису све истакле аконтну цену. Оне које јесу, понудиле су од 135 до 150 динара за килограм овог воћа.

Највише од хладњача у Пријепољу је понудила компанија Лукова 150 динара за виламет и 160 динара за микер. У хладњачи Лукова малина се може предати по аконтној и дневној цени, а исплата  ће бити сваког петка. Ова хладњача је  и једина у Пријепољу која је откупљивала јесење сорте малине полану и полку.

У хладњачи Ледена лозица виламет ће се откупљивати по почетној цени од 140, микер по 160 динара, а исплата ће бити на недељном нивоу.

ЕС Комерц је понудио аконтну цену од 135 динара за прву класу виламета и 140 динара за прву класу микера, друга класа ће се откупљивати за 100 динара. Такође додатно плаћају 5 динара по килограму за довоз малине до 12 сати као и превоз произвођача.

У хладњачи Зенит килограм малине се откупљује по почетној цени од 140 динара. Исто толико нуди и хладњача ИНЕКС СОКОЛИЦА  у Бродареву , док се микер откупљује по цени од десет динара скупље.

Хладњача Југотрејд ни данас није изашла са откупном ценом, јер како су нам рекли, уговарање извоза од ког зависи цена је у току.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR