петак, мај 24, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPočele 56. MOSI igre Sokolac 2019. za Prijepolje prvu medalju osvojila Saima...

Počele 56. MOSI igre Sokolac 2019. za Prijepolje prvu medalju osvojila Saima Murić na 800 metara

Svečanim defileom učesnica 56. MOSI igara koje se od 3. do 7. jula održavaju u Sokolcu obeležen je početak još jedne smotre mladosti i sporta. Bilo je prijavljeno 39 opština, ali je 12 odustalo tako da su se u srcu Romanije okupili sportisti iz 27 opština sa tromeđe Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Ove godine igre prati i rekordna broj predstavnika sedme sile, njih 75.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica pozdravio je prisutne i zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprineli da se ove Mosi igre koje se po drugi put održavaju u Sokolcu, a 56. po redu, organizuju na najbolji mogući način:

-Čitav maj i početak juna je bio kišovit, vreme je bilo katastrofalno, ali niko od nas nije razmišljao o tome, već smo svi brinuli hoćemo li stići da sve pripremimo, i da kompletna infrastruktra u Sokolcu bude završena na vreme. Bukvalno smo se takmičili sa vremenom, ljudi su radili u dve smene. Od trenutak preuzimanja zastave MOSI igara u Priboju svi smo se uključili u organizaciju. Osmislili smo logo, imamo i maskotu. Sokolko će sigurno svima ostati u lepoj uspomeni.- rekao je Bjelica i dodao:

-Narod na ovim protorima voli sport i razume a. Sve je više mladih koji počinju nešto da treniraju ali i oni koji se sportom bave rekreativno. U tome i jeste suština i smisao ovih igara.

IMG-affa8f714427567ba027dbaefabece3f-V

 

Igre je svečano otvorio Radovan Višković predsednik Vlade Republike Srpske:

-Danas je veliko zadovoljstvo i privilegija biti na ovom mestu i naći se među skoro tri hiljade mladih sportista.  Mosi igre su po drugi put u Sokolcu, i ovo je sigurno najbolja prilika za promociju Repulike Srpske. Iza ovoga stoji veliki rad, veliko zalaganje i trud svih iz Organizacionog odbora. Naravno i svih koji su na bilo koji način doprineli organizaciji. Čuli smo zakleltvu sudija, zakletvu sportista i znamo da će ove pobediti najboji i najspremniji. Ali isto tako znamo da će iz Republike Srpske i Sokolca svi naši gosti otići svojim kućama kao pobednici, i sa sobom će poneti uspomene koje su ovde gradili narednih nekoliko dana. Naš zajednički zadatak je da promovišemo sport, da mlade ljude uključujemo da se bave fizičkom aktivnošću i da zdravo žive.  Želim Vam fer, pošteno i korektno nadmetanje, i neka pobedi najbolji.

Nakon svečanog otvaranja usledila je i fudbalska utakmica domaćina i ekipe Rudo, a na poluvremenu su održane i atletske trke 800 metara žene na kojoj je bronzanu medalju za Prijepolje osvojila Saima Murić, trijumfovala je sa zlatom Jelena Gajić iz Sokolca, ispred Slađane Perunović – Bijelo Polje koja je srebro osvojila.  Na 1 500 metara za muškarce, gde se zlatom okitio Sokolčanin Stefan Ćuković, dok su do srebra, odnosno bronze stigli Uroš Gutić iz Sokolca i Sreto Krstić iz Rogatice. A potom je usledio i koncert Peđe Medenice.

Koncertni program se nastavlja i narednih večeri, tako da će prijepoljci obeležiti ovo takmičenje svojim pevačima, od 21:30, uživati uz Dženana Lončarevića, u petak 5. jula na bini će se naći Aco Pejović, dok će u subotu nastupiti Aleksandra Prijović.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR