недеља, април 21, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPobeda za kraj sezone i overu PRVOG mesta

Pobeda za kraj sezone i overu PRVOG mesta

Gimnazijalac-Milesevka 43-67 /13-19,11-12,09-20,10-16/.
Koliko smo navikli na pobede više i nije neka vest da su „Košarkašice Mileševke pobedile na gostovanju u Pirotu“, to mu dodje kao podrazumevano.
Na više nego dalek put u Pirot smo otputovali nekompletni ali rešeni da sezonu završimo bez poraza. Poznato je da mi naša obećanja ispunjavamo pa tako ni ovog puta nije bilo izuzetka. Umorne od vožnje i puta dugog 423 km u jednom pravcu, /7 sati vožnje/, devojke su morale da sačekaju da se u dvorani „Kej“ u Pirotu završi turnir u boksu tako da je utakmica počela tek u 18,30h. Ovo čisto da se zna zbog jednog nastavnika koji na neki način maltretira devojčice koje igraju za naš klub, pa kad je utakmica nedeljom uveče ne dodju u ponedeljak na nastavu u prvoj smeni, a onda sebi taj nastavnik, daje za pravo da kaže kako neko u klubu laže kad daje opravdanje!!! Sram bilo nastavnika koji je ovo izjavio a mi doduše znamo i zašto je to rekao pa neka njemu služi na čast, ako on zna šta ta reč znači.

Фотографија корисника ŽKK Mileševka
Protivnice su spremile taktiku kako da zadrže našu najbolju igračicu Natašu Bučevac ali im to i nije baš pomoglo mnogo jer je opšte poznato da ona nepogrešivo izvodi slobodna bacanja , pa je i ovog puta postigla 30 poena!
Više nego dobro su odigrale i Melanija Dragutinović 15p i Nikolina Aksentijević 6p, a kao što smo navikli ove sezone na pobede, navikli smo i na to da nam na poziciji prvog pleja igra pionirka Sofija Cvijović, koja svoje zadatke obavlja toliko odgovorno kao da ima u najmanju ruku 22-23 godine a ne samo 14! Sve igračice su dobile priliku da igraju i da osete kako izgleda igrati i sa malo jačim protivnicama od onih koje smo imali u ligi.
Sve u svemu, mi smo naš cilj ostvarili:
-Ponovo smo se plasirali u viši rang, Drugu žensku ligu Srbije.
-Pobedili smo na svim utakmicama.
-Stvorili smo nove, mlade igrače u klubu.
Sada od nadležnih tražimo samo toliko da budemo poštovane i vrednovane prema postignutom rezultatu i rodno ravnopravne. Možda se neko od nadležnih seti i da nas pozove i primi, da nam čestita na ovom uspehu, ili je to rezervisano za neke druge. Možda…
Mi se zahvaljujemo na ukazanom gostoprimstvu od strane rukovodstva ekipe Gimnazijalca, kao i igračicama na fer i korektnoj igri i želimo im puno uspeha u daljem radu.
Ganihodžić 4, Bučevac 30, Aksentijević 6, Cvijović 6, Zejak, Petaković, Matović, Šunjevarić 4, Mandić 2, Dragutinović 15.

Фотографија корисника ŽKK Mileševka

Izvor; https://www.facebook.com/%C5%BDKK-Mile%C5%A1evka-497830543730546/

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR