понедељак, 2 октобра, 2023
HomeINFOPIJAČNI PRODAVCI POSTIGLI DOGOVOR Neće im uvoditi fiskalne kase od 01. maja

PIJAČNI PRODAVCI POSTIGLI DOGOVOR Neće im uvoditi fiskalne kase od 01. maja

Predstavnici pijačnih prodavaca posle sastanka u Predsedništvu Srbije izjavili su da fiskalne kase neće biti uvedene na pijacama od 1. maja kako je bilo planirano.Oni su nakon sastanaka sa predsednikom, ministrom finansija i šefom kabineta predsednika rekli da se zbog kompleksnosti ovog problema tek otvara prostor za rešavanje.

Oni su nakon sastanaka sa predsednikom, ministrom finansija i šefom kabineta predsednika rekli da se zbog kompleksnosti ovog problema tek otvara prostor za rešavanje.

– U mesecima ispred nas radićemo prvenstveno na nalaženju rešenja problema pijačnih radnika, rekli su prodavci, prenosi N1.

Kažu i da je veliki rad pred njima i da su daleko „od finalnog rešenja“.

– Detalje ćete čuti od ministra. Sastanke ćemo imati već sledeće nedelje. Trebaće meseci rada, kažu i dodaju da će pomoći državi da ispoštuje sistem poreza na pijacama na neki način.

Timovi će ubuduće razgovarati sa Ministarstvom finansija, a ne zna se kada će biti održan sledeći sastanak.

Podsećamo, prethodni sastanka sa predsednikom bio je 16. aprila i tada su prodavci rekli medijima da su optimističniji nego ranije i da su imali konstruktivan sastanak, ali tada nije postignuto konkretno rešenje.

https://www.blic.rs/biznis/vesti/pijacni-prodavci-postigli-dogovor-nece-im-uvoditi-fiskalne-kase-od-01-maja-slede/c3pj0we

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR