понедељак, јул 22, 2024
NaslovnaINFOPIJAČNI PRODAVCI POSTIGLI DOGOVOR Neće im uvoditi fiskalne kase od 01. maja

PIJAČNI PRODAVCI POSTIGLI DOGOVOR Neće im uvoditi fiskalne kase od 01. maja

Predstavnici pijačnih prodavaca posle sastanka u Predsedništvu Srbije izjavili su da fiskalne kase neće biti uvedene na pijacama od 1. maja kako je bilo planirano.Oni su nakon sastanaka sa predsednikom, ministrom finansija i šefom kabineta predsednika rekli da se zbog kompleksnosti ovog problema tek otvara prostor za rešavanje.

Oni su nakon sastanaka sa predsednikom, ministrom finansija i šefom kabineta predsednika rekli da se zbog kompleksnosti ovog problema tek otvara prostor za rešavanje.

– U mesecima ispred nas radićemo prvenstveno na nalaženju rešenja problema pijačnih radnika, rekli su prodavci, prenosi N1.

Kažu i da je veliki rad pred njima i da su daleko „od finalnog rešenja“.

– Detalje ćete čuti od ministra. Sastanke ćemo imati već sledeće nedelje. Trebaće meseci rada, kažu i dodaju da će pomoći državi da ispoštuje sistem poreza na pijacama na neki način.

Timovi će ubuduće razgovarati sa Ministarstvom finansija, a ne zna se kada će biti održan sledeći sastanak.

Podsećamo, prethodni sastanka sa predsednikom bio je 16. aprila i tada su prodavci rekli medijima da su optimističniji nego ranije i da su imali konstruktivan sastanak, ali tada nije postignuto konkretno rešenje.

https://www.blic.rs/biznis/vesti/pijacni-prodavci-postigli-dogovor-nece-im-uvoditi-fiskalne-kase-od-01-maja-slede/c3pj0we

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR