недеља, јун 23, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPENZIONERI, IMAMO LEPE VESTI Stiže jednokratna pomoć, otkrivamo koliko ćete novca dobiti!

PENZIONERI, IMAMO LEPE VESTI Stiže jednokratna pomoć, otkrivamo koliko ćete novca dobiti!

Ova pomoć značiće penzionerima sa najnižim primanjima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je juče da će penzioneri u Srbiji dobiti narednih dana jednokratnu pomoć od 3.000 dinara.

Dodao je da će ova pomoć značiti penzionerima sa najnižim primanjima.

Predsednik je ovu dobru vest saopštio u obraćanju nakon sastanka sa članovima Vlade o stanju na Kosovu.

Svi penzioneri u Republici Srbiji dobiće do kraja godine jednokratnu pomoć od 3.000 dinara, za šta će u tu namenu biti izdvojeno 5,24 milijardi dinara.

– Jednokratnu pomoć od 3.000 dinara će 1,7 miliona penzionera dobiti već početkom decembra, a biće im isplaćena na isti način kao što primaju i penziju. Kako je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio, iako su penzioneri u novembru dobili i prve uvećane penzije, našli smo prostora u budžetu PIO fonda i za ovu vrstu jednokratne pomoći, a zahvaljujući rezultatima. Za isplatu jednokratne pomoći dobili smo i saglasnost Međunarodnog monetarnog fonda, što potvrdjuje odlično stanje naših finansija – istakao je ministar finansija Siniša Mali.

Siniša Mali

Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finanisja

Ministar dodaje da će višak novca i dalje biti korišćen da se pomogne najstarijim sugrađanima, tako da će se sa tom praksom nastaviti i sledeće godine, ako budu postignuti dobri ekonomski rezultati.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da Vlada nastoji da svi građani žive bolje.

– Vlada Republike Srbije želi da ekonomski osnaži penzionere, jednokratna pomoć jedan je od načina da im pomognemo. Predsednik Aleksandar Vučić je juče najavio isplatu do kraja godine, to je odlična vest, jer svi znamo da je mnogo onih koji žive u teškim ekonomskim uslovima, a da je kraj godine period kada se više troši – istakao je ministar Đorđević i naglasio da će Vlada uvek nastojati da penzioneri dobiju više.

Ministar Đorđević kaže da će ovaj dodatni novac penzionerima biti isplaćen iz realnih prihoda.

– I kada smo branili Zakon o penzijama u Skupštini izjavio sam da ćemo se truditi da penzioneri dobiju više, mislim da neprestano to dokazujemo i pokazujemo da svojim radom Vlada želi da svi naši građani žive bolje. Tada sam tvrdio da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja svoje uspehe deliti i sa penzionerima, a to smo sada i potvrdili.

– Prihodi PIO fonda, zahvaljujući dobroj naplati poreza i doprinosa, manjoj nezaposlenosti, otvaranjem novih radnih mesta, ali i efiksnom borbom Inspektorata za rad protiv rada na crno, ostvarili su dodatni suficit. To je omogućilo da sada na kraju godine iz tih realnih prihoda izdvojimo dodatnih 5.24 milijardi dinara. Ministarstvo i PIO fond rade na izvršenju i uskoro ćemo saopštiti tačan datum isplate – rekao je Đorđević.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR