четвртак, фебруар 22, 2024
NaslovnaINFOPazite kako vozite: Od 16. do 22. septembra pojačana kontrola saobraćaja u...

Pazite kako vozite: Od 16. do 22. septembra pojačana kontrola saobraćaja u Srbiji

Saobraćajna policija sprovodiće od 16. do 22. septembra akciju pojačane kontrole saobraćaja na putevima Srbije u sklopu međunarodne akcije „ROADPOL dani bezbednosti“.Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), u akciji će biti angažovani „svi raspoloživi policijski službenici i svi uređaji za kontrolu saobraćaja“, a akcenat će biti na otkrivanju prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

„Akcija se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), dok je projekat podržan od strane Evropske komisije i ima za cilj podizanje svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na evropskim putevima“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da će u okviru tog projekta, u sredu 20. septembra biti obeležen Dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama na evropskim putevima.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR