Patrijarh Porfirije posjetio Prijepolje, sastao se sa predstavnikom Islamske zajednice Srbije (IZS)

Predstavnik Islamske zajednice Srbije (IZS), Hamza ef. Rovčanin je izjavio da je imao čast da se odazove pozivu Eparhije mileševske i uzme učešće u dočeku Patrijarha Porfirija, poglavara Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji je posjetio Prijepolje.

Hamza Rovcanin i patrijarh Porfirije - Patrijarh Porfirije posjetio Prijepolje, sastao se sa predstavnikom Islamske zajednice Srbije (IZS)

“Uputih mu na svečanoj večeri, iskrenu i bratsku riječ pozdrava i dobrodošlice. Proveli smo vrijeme u prijatnom, dragocjenom i nezaboravnom druženju i razgovoru, a sve u duhu razvijanja dobrih međuvjerskih odnosa među narodima, onako kako priliči razumnim ljudima koji vjeruju u svoje a poštuju komšijsko, što mi Prijepoljci posebno znamo i njegujemo”, naveo je Rovčanin u objavi na društvenim mrežama.

p6 - Patrijarh Porfirije posjetio Prijepolje, sastao se sa predstavnikom Islamske zajednice Srbije (IZS)

On je izrazio nadu se da će, kako je podvukao, Patriajrh Porfirij iz Prijepolja ponijeti najljepše uspomene, znajući da ovdje žive dobri ljudi. “Mi ćemo njega pamtiti kao izuzetnog i dobronamjernog čovjeka, punog ljubavi i sa zadovoljstvom se sjećati naših prijateljskih razgovora i zajednički provedenog vremena”, poručio je.

Prijepolje INFO / Eparhija mileševska/Snews

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply