недеља, мај 26, 2024
NaslovnaSRBIJAПатријарх Иринеј: Не припадам ниједној политици, без јединства нам нема опстанка

Патријарх Иринеј: Не припадам ниједној политици, без јединства нам нема опстанка

Поглавар Српске православне цркве (СПЦ) патријарх Иринеј изјавио је да не припада ниједној политици и нагласио да без јединства нема опстанка српском народу.

„Ја не припадам ниједној политици. Желео бих и молим се Богу да нема никаквих подела међу нама него да нам буде једина политика, једини поглед и једини пут” добро нашег народа”, рекао је патријарх Иринеј у ускршњем интервјуу за Телевизију Храм, који ће бити емитован у петак, 26. априла, увече.

Поглавар СПЦ је рекао да „без јединства нашег, нама нема опстанка на овој ветрометини”, и да „једина нада, једино спасење јесте јединство међу нама”.

Подсетивши да је средином овог месеца провео више дана на Косову он је нагласио да „није истина да нема Срба на Косову”.

Како је навео, нема припадника српског народа колико је некада било, али је један велики део остао и верује да „има оних који би се радо вратили када би имали где да се врате”.

„Нама Косово и Метохија није јарам. Јесте јарам благодати, Божији јарам, али не јарам који нас притиска и гони да се одрекнемо наше свете Земље”, напоменуо је патријарх Иринеј, преноси Бета.

Поглавар СПЦ пожелео је, поводом Ускрса, свима све најбоље од Господа, слогу и љубав и у породици и ван породице.

„Да нам Христово Васкрсење осветли пут Божанском светлошћу којом треба да идемо”, поручио је патријарх Иринеј у интервјуу за ТВ Храм, чији се део већ може видети у најави на њеном сајту.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR