субота, јун 22, 2024
NaslovnaINFOOVO JE NAJVEĆA TAJNA SRBIJE: Knez Miloš nije bio Obrenović, već Teodorović

OVO JE NAJVEĆA TAJNA SRBIJE: Knez Miloš nije bio Obrenović, već Teodorović

Prava misterija oko kneza Miloša je oko njegovog pravog prezimena i oca, a Telegraf.rs vam donosi ovu priču o poreklu svih Obrenovića

Drugi srpski ustanak
Foto: Wikimedia/Public domain

Srbijom su godinama vladale dve dinastije Karađorđevići čiji je rodonačelnik Đorđe Petrović Karađorđe, a druga je Obrenović na čelu sa knezom Milošem. Ipak prava misterija koja povezuje ove dve porodice nije kumstvo, kao što svi Srbi pomisle, već je prezime!

Naime nijednoj od srpskih vladajućih dinastija prezime po kojem ih znamo nije originalno (izvorno). Telegraf.rs već je pisao o prvom i pravom prezimenu Karađorđevića, a ono nije Petrović, već je Jovanović, a sada vam otkrivamo pravo prezime Obrenovića!

Naime, majka čuvenog srpskog knjaza Miloša u istoriji poznata kao Baba Višnja imala je tri sina, kao što je i poznato, a to su: Jevrem, Miloš i Jovan. Prezime Obrenović Miloš dobija po svom očuhu Obrenu, koji ih je prihvatio kao svoje sinove, a njihovo pravo izvorno bilo je Teodorović!

Sam knez Miloš često se predstavljao kao Miloš Teodorović – Obrenović, ali se vremenom ono Teodorović izgubilo i ostalo knez Miloš Obrenović!

(Telegraf.rs)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR