недеља, јун 23, 2024
NaslovnaSRBIJAOPREZ! Ova droga je JAKO OPASNA, briše sećanja, a može poslužiti za...

OPREZ! Ova droga je JAKO OPASNA, briše sećanja, a može poslužiti za OVO!

 


Rofinol deluje na sećanje.


Ova droga je oko sedam puta snažniji od valijuma i apaurina: njegovo dejstvo počinje 20-30 minuta nakon primene. Nema ni ukus ni miris.

U Bolonji su pre nekoliko dana italijanski karabinjeri uhapsili 40-godišnjeg biologa nutricionistu kod kojeg je pronađeno oko pola litra droge Gbl (gama-butirolakton), poznate kao „droga za silovanje“ zbog snažnog sedativnog dejstva na osobu koja je uzme.

Kako pišu italijanski mediji ova droga je stigla iz Srbije do Italije, a  kako kaže dugogodišnji operativac Službe državne sigurnosti SFRJ koji je radio u Upravi za borbu protiv terorizma Božidar Spasić za TV Pink, ovakve sintetičke droge se ne proizvode u našoj zemlji i da je veoma izvesno da ona nije stigla iz naše zemlje.

 

Autor: TvPink Printscreen

 

-Ovakve droge se proizvode na drugim mestima, kao na primer, prema nekim informacijama, u Gnjilanu postoji dosta takvih, malih laboratorija gde se one proizvode. Drogama, pogotovo sintetičkim, ne treba ni pasoš ni carina, jer se ona može prokrijumčari i u pasti za zube, peni za brijanje… – o bjašnjava Spasić i dodaje da sva ova droga koja se pojavi na zapadu tranzitira kroz Srbiju.

Kako naglašava, cilj da se razvije novo tržište „napadom“ na mlade.

-Problem je što tržište droge napada škole. Taj napad na škole je gotovo neodbranjiv, taj mehanizam uven nađe način. Nema mesta u kome nema droge – naglasio je Spasić.

Autor: TvPink Printscreen

 

Policijski ekspert Marko Nicović, govoreći o rifinolu, poznatijem kao „droga za silovanje“ kaže da s eona ne koristi samo za silovanje, već i za krađu i krijumčarenje organa.

-Ova droga se ne koristi samo za silovanje već i za transplantaciju organa.  Rofinol deluje na sećanje, pod njegovim uticajem ne sećate se nigeka, zato koriste za silovanje, jer žrtva ne može da pokaže ko je osoba koja ju je silovalau policiji, briše sećanja, a popularna je po noćnim klubovima i privatnoim zabavama – ističe Nicović, dodajući da se od njega spava i do pet sati.

On objašnjava da se sintetičke droge se lako krijumčare, kao i da sve više mladih koriste te droge jer su jeftinije, mlad čovek može da plati 10 evra za opijat kao što je ekstazi, LSD…, zato su mladi prve žrtve sintetičkih droga, jer ne mogu da prijušte prirodne – zaključuje on.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR