субота, јун 22, 2024
NaslovnaINFOOko 100 rudara zarobljeno ispod zemlje u Trepči

Oko 100 rudara zarobljeno ispod zemlje u Trepči

Rudnik Stari trg je deo Kombinata „Trepča“ i nalazi se u južnom delu Kosovske Mitrovice

Oko 100 rudara rudnika Stari trg u južnom delu Kosovske Mitrovice, ostalo je zarobljeno na nekih 700 metara ispod površine posle kvara električne mreže, javljaju prištinski mediji. Predstavnik sindikata rudara tvrdi da nisu u životnoj opasnosti i da je u toku akcija spasavanja.

Oko 100 rudara ostalo je na osmom, devetom i desetom nivou. Prva smena je obavljala poslove. I dogodilo se šta se dogodilo, izgoreo je glavni trafo koji snabdeva rudnik strujom. Trenutno su u rudniku. Nisu životno ugroženi. Stručnjaci se trude da, makar privremeno, osposobe električne instalacije kako bi izvukli rudare iz jame – rekao je šef sindikata rudnika Stari trg Šućuri Sadiku, prenosi RTS.

Sadiku je rekao da su ekipe spasilaca u stalnom kontaktu sa rudarima, da imaju telefonsku vezu, kao i da njihovi životi nisu ugroženi jer rudnik ima prirodnu ventilaciju. On je naveo da se traži alternativni način upravljanja liftom kako bi rudari bili spaseni.

MINISTAR TVRDI DA JE ISPOD ZEMLJE MANJE RUDARA

Vest je za Gazetu Express potvrdio i direktor Glavnog odbora Trepče, Ardian Sulja, navodi kossev.info. S druge strane, ministar ekonomskog razvoja Valjdrin Luka saopštio je da je samo 10 radnika zarobljeno i da nisu životno ugroženi, navodi kossev.info.

Nema povređenih rudara, a problemi u rudniku nastali su pošto je eksplodirao transformator, javlja Koha.

Rudnik Stari trg je deo Kombinata „Trepča“.

VIDEO: ‘Oćeš na kafu, ali na 400m ispod zemlje?! Ovde kafu ispijaju samo najhrabriji

(Telegraf.rs)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR