недеља, јун 23, 2024
NaslovnaINFOODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE PRIJEPOLJE

ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE PRIJEPOLJE

U četvrtak 25.januara 2024 godine sa početkom u 10 časova održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Prijepolje, kojom je predsedavao najstariji odbornik Budimir Tešević.


Na skupštini su se tačke dnevnog reda odnosile na izbor verifikacionog tela odbora , razmatranje izveštaja verifikoacionog odbora i potvrđivanje mandata odbornicima.
Predsednik verifikacionog odbora Branislav Divac je podneo izvestaj o radu komisije,koja je utvrdila da svi odbornici imaju potrebne podatke vezane za rad u Skupštini opštine Prijepolje, gde je nakon toga usledilo polaganje zakletve.

Kako još nije došlo do političkih dogovora, ko će činiti vladajuću većinu, sednica je prekinuta je do daljnjeg. O nastavku skupštine, odbornici i javnost biće blagovremeno obavešteni.

Zakonski rok do kada bi trebalo da se uspostavi nova vlast u Prijepolju je 20. februar. Juče su započeti razgovori među strankama koji bi trebalo u naredne četiri godine da vode Prijepolje.

Skupštinski dom broji 41 odbornika, a na izborima lista „Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane” osvojila je 19 mandata, „Zajedno za Prijepolje” 11, pet mandata Stranka pravde i pomirenja, po dva mandata BOSS i lista „Za čisto Prijepolje” dok po jedan mandat imaju stranke SDA Sandžaka i Dveri.

Željko Jasika / Prijepolje Info

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR