недеља, јун 16, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEOdložena sednica Skupštine opštine Prijepolje - ODBORNICI OPOZICIJE KUD KOJI MILI MOJI

Odložena sednica Skupštine opštine Prijepolje – ODBORNICI OPOZICIJE KUD KOJI MILI MOJI

Zbog nedostatka kvoruma, predsednica Skupštine opštine Prijepolje Stana Marković odložila je sednicu lokalnog parlamenta koja je sazvana na zahtev jedne trećine odbornika opozicije. Od ukupno 41 odbornika u sali je bilo svega njih 8.

Dugo najavljivana sednica skupštine nije se ni održala. Opozicija bojkotovala samu sebe.
Nakon što je 1/3 odbornika (ukupno 15 potpisa) tražilo vanrednu sednicu SO Prijepolje na kojoj bi se raspravljalo po njima važnim i aktuelnim temama, rešavanje problema deponije Stanjevina, razrešenje direktorke Centra za socijalni rad, izgradnja putnog pravca prema Seljašnici i obeležavanje jubileja 800 godina manastira Mileševa.

Na zasedanju se pojavilo od 15 potpisnika samo njih 7!

Резултат слика за Stana Marković

Kako ovo tumači predsednica Skupštine opštine Prijepolje Stana Marković?

-Ova zakazana sednica se mora održati. Eventualno je moguće zakazati neku vanrednu ako je reč o posebno hitnim temama. No, veoma je neobično da je od 14 odbornika, koliko je potpisalo zahtev za sazivanje, na sednicu došlo samo 7. Ne znam kako bih to nazvala. Na prethodnoj sednici usvojen je predlog opozicionog odbornika za dopunu dnevnog reda i raspravljano je o stanju deponije u Stanjevinama, ali je opozicija napustila sednicu, da bi potom zahtevala da se ova tačka ponovo nađe na dnevnom redu ove sednice. Treba reći i da sve ovo košta. Troškovi štampanje materijala, distribucija, obezbeđenje, TV prenos i sve moramo ponovo kad zakažemo novu sednicu. Mislim da su neozbiljni oni koji su tražili sazivanje sednice, a onda nisu ni došli. Da li oni zaista žele ovu sednicu? Postoji indicija da svi potpisi nisu verodostojni što ukazuje na mogućnost falsifikovanja potpisa nekih odbornika koji su potpisali zahtev za sazivanje sednice jer potpisi nisu isti kao u evidenciji o prisutnosti sednicama, rekla je za „Polimlje“ Stana Marković.

Esad Hodžić, šef najveće odborničke opozicione grupe kaže da nije očekivao da će odbornici pozicije bojkotovati ovu sednicu.

 

-Bojkot je posao opozicije. Donekle sam i očekivao da na sednicu neće doći članovi Opštinskog veća ali ne i da neće doći odbornici koji primaju platu i koji su dobili poverenje građana da ih zastupaju. Napominjem da su sve teme koje smo predložili životno važne za građane. Mogli smo da predložimo i političke teme, smenu predsednika opštine i druge ali nismo jer smo želeli da građani imaju bolju sliku o stanju u opštini i čak smo predložili i zaključke. Ne znam za odbornike drugih političkih partija ali naša dva odbornika nisu došla zbog zdravstvenih problema i javila su se. Opozicija ima više mogućnosti da natera vlast da radi bolje. Prijepoljska opozicija bira prihvatljive načine da bi ukazala na probleme bez velikih tenzija ali na žalost vlast to ne razume. Na 22 sednice ni jedna naša dopuna dnevnog reda nije prihvaćena i mi smo tražili da se uvrste na prošloj sednici sve četiri naše tačke ali to nije ispoštovano. Zato smo u skladu sa najavom i postupili. Izašli smo sa sednice i zahtevali da se sazove nova, kaže Hodžić za „Polimlje“.

Odbornici će naknadno biti obavešteni o datumu ponovnog zakazivanja XXIV sednice Skupštine opštine.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR