четвртак, јул 25, 2024
NaslovnaINFOOd sutra pojačana kontrola saobraćaja

Od sutra pojačana kontrola saobraćaja

Od 16. do 22. septembra saobraćajna policija sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju u Srbiji.

Akcija se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije Roadpol (mreža saobraćajnih policija Evrope) i biće usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pored toga, kako navode, posebna pažnja biće usmerena na otkrivanje prekršaja pešaka koji upotrebljavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.

Uporedo sa ovom akcijom biće sproveden i preventivni projekat Roadpol dani bezbednosti čiji je cilj da barem jednog dana nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope.

U tu svrhu postavljena je internet prezentacija www.roadpolsafetydays.eu putem koje se građani mogu upoznati sa ciljevima projekta, kao i da potpišu simbolično obećanje da će poštovati saobraćajne propise.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je u poslednjih nedelju dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina.

“Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a pogotovo na mlade vozače, da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju svoje bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju”, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Izvor:/mup.gov.rs

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR