Od sutra nove mere! Skraćuje se radno vreme svih objekata, sve se zatvara u 23H

– Svi odbjekti mogu da rade do 23 časa, uključujići i one sa baštama, to stupa na snagu od stura – rekla je epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Darija Kisić Tepavčević.

Svi ugostiteljski objekti, kao i radnje u celoj zemlji, od sutra će moći da rade samo do 23 sata.

Dr Kisić istakla je u obraćanju novinarima nakon sednice Krizog štaba da da je situacija alarmantna.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedao je danas. Podsetimo, epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba, izjavio je juče je u fokusu današnjeg zasedanja procena epidemiloške situacije.

– Osnovno je procena epidemiloške situacije, prvenstveno na teritoriji Beograda. U Beogradu se uočava blagi porast broja zaraženih i hospitalizacije. Razgovaraćemo i o nekim utakmicama od većeg društvenog značaja – rekao je dr Kon juče za Kurir.

On je ranije tokom dana izneo i svoj stav da bi maske mogle da budu obavezne ako se situacija pogorša, odnosno, on jeste za zaoštravanje mera, ali i kazni.

Između redova moglo bi se pročitati da su „neke utakmice“ zapravo večiti derbi između Crvene Zvezde i Partizana, o čemu je dr Branislav Tiodorovoić već govorio prethodnih dana. Njegov stav je da nije moguće očekivati navijače na tribinama.

Ono što epidemiolozi istIču poslednjih dana jeste to da nam krajem oktobra, početkom novembra preti treći talas korona virusa.

Prema jučerašnjem preseku, u Srbiji je na korona virus testirano 7.076 osoba i od toga je njih 120 bilo pozitivno, a jedna osoba je preminula. Ovaj broj zaraženih najveći je još od 27. avgusta kada smo imali 125 novootkrivenih slučajeva. Na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije, prema poslednjim podacima, nalazi se 19 pacijenata.

Ono što takođe zabrinjava, jeste to što je već danima gotovo polovina novozareženih na dnevnom nivou iz Beograda.

Izvor: Blic

Leave a Reply