среда, јун 19, 2024
NaslovnaINFOOd 1. oktobra prijava svih korisnika fiskalnih uređaja Poreskoj upravi

Od 1. oktobra prijava svih korisnika fiskalnih uređaja Poreskoj upravi

Svi korisnici fiskalnih uređaja, kao i oni koji će to tek postati uvođenjem novog modela e-fiskalizacije, moraju svoj poslovni prostor da prijave Poreskoj upravi Srbije, kako bi dobili jedinstvenu oznaku. Rok za prijavu podataka o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama počinje 1. oktobra 2021. godine, ukazala je Poreska uprava Srbije.

„Od 1. oktobra posredstvom portala ePorezi, poreski obveznici će moći da prijavljuju poslovni prostor i poslovne prostorije u kojima obavljaju delatnost za koju je neophodno posedovanje fiskalnog uređaja“ navode u Poreskoj upravi Srbije.

Obaveza obveznika fiskalizacije je, kako se ukazuje, da pre početka korišćenja elektronskog fiskalnog uređaja za izdavanje fiskalnih računa, Poreskoj upravi elektronskim putem dostave podatke o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama radi generisanja jedinstvene oznake, kako bi mogli da započnu proces e-fiskalizacije.

Obveznik fiskalizacije podatke o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama dostavlja Poreskoj upravi podnošenjem prijave putem portala ePorezi.

„Nakon provere dostavljenih podataka, Poreska uprava odlučuje o prijavi u roku od tri dana od dana podnošenja. O tome dostavlja obaveštenje podnosiocu prijave u elektronskom obliku. Obaveštenje sadrži jedinstvenu oznaku poslovnog prostora i poslovne prostorije, koja će se koristiti u elektronskom fiskalnom uređaju“, ukazuje Poreska uprava Srbije.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR