Obustavljena potraga za muškarcem koji je sleteo u reku Lim

Potraga za muškarcem Z.Ž. iz Prijepolja koji je automobilom u ponedeljak sleteo u reku Lim u mestu Bistricа je obustavljena , biće nastavljena za nekoliko dana nakon što vodostaj Lima bude manji. Pripadnici Žandarmerije locirali su vozilo na dubini od 20 metara.

Tragedija čiji se uzroci još ne znaju dogodila se u ponedeljak oko 8:40 kada je, vozeći iz pravca Prijepolja ka Novoj Varoši, i izlazeći iz jedne krivine, Z. Ž. prešao u levu kolovoznu traku i preko nje kod Džurovskog mosta sleteo u reku. Očevici koji su sa nešto veće udaljenosti posmatrali nemile scene kažu da je vozilo naišlo prilično velikom brzinom.

– Ne više od pola minuta snažna matica ga je površinom vode kovitala i vukla ka sredini reke, jednom ga i zarotirala, a onda je vozilo u trenutku potonulo. Sve se odigralo munjevito brzo, niko od ljudi koji su se zatekli u okolini nije stigao da reaguje, a i da jeste nije bilo šanse da se pomogne nesrećenom čoveku – ispričali su svedoci ovog događaja.

Na poziv očevidaca na mesto nesreće ubrzo su pristigli policija, ekipa hitne pomoći, pripadnici Vatrogasno – spasilačkog bataljona iz Prijepolje, ali su bili nemoćni da bilo šta učine.

Prema onome što se za sada zna, nedugo pre nego što će stradati, Z. Ž. je svoj automobil zaustavio par stotina metara ranije na jednom proširenju uz margistralu. Neko vreme je proveo tu i onda nastavio vožnju koja ga je ubrzo odvela u smrt.