недеља, фебруар 25, 2024
NaslovnaINFOOBILNE KIŠE ! Novo upozorenje RHMZ za sutra, padaće više i od...

OBILNE KIŠE ! Novo upozorenje RHMZ za sutra, padaće više i od 40 LITARA po kvadratu, a moguć i grad!

RHMZ izdao je upozorenje za sutra, kada se očekuju baš obilne padavine.

Sutra se lokalno očekuje veća količina padavina (ponegde i preko 40 litara po kvadratu za 24 sata), kratkotrajno i grad, s većom verovatnoćom pojave u zapadnim, centralnim i južnim predelima zemlje – navodi RHMZ.

Meteorolog Đorđe Đurić najavio je da će tokom vikenda u Srbiji biti umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

– Najmanje padavina očekuje se na severu Srbije, pa bi u mnogim predelima Vojvodine moglo proći i bez kiše. U ostalim predelima Srbije očekuje da padne od 10 do 30 mm (litara) kiše po kvadratnom metru, a najobilnije padavine očekuju se u delovima centralne, zapadne i južne Srbije i u tim predelima lokalno bi palo i preko 30 mm kiše. Ponegde će biti uslova za grmljavinske oluje. Maksimalna temperatura biće od 23 do 27 stepeni, u Beogradu oko 25 stepeni – kaže Đurić.

Početkom sledeće sedmice očekuje se postepena stabilizacija i toplije vreme, ali je uz jači razvoj oblačnosti još tokom ponedeljka i tek ponegde tokom utorka moglo biti lokalnog pljuska sa grmljavinom. Od srede se očekuje jačanje termičkog grebena na visini sa jugozapada, pa će u sklopu njega sa jugozapada Evrope i Mediterana uslediti advekcija veoma tople vazdušne mase, poreklom sa severa Afrike.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR