петак, мај 24, 2024
NaslovnaSRBIJANUNS: Otkriti motive i počinioce napada na imovinu redakcije Glas Podrinja

NUNS: Otkriti motive i počinioce napada na imovinu redakcije Glas Podrinja

Nezavisno udruženje novinara Srbije zahteva da se hitno otkriju motivi i počinioci napada na imovinu redakcije Glas Podrinja.

Kako je NUNS – u potvrđeno od kolega iz Glasa Podrinja, u noći između nedelje i ponedeljka polomljeno je zadnje vetrobransko staklo na službenom automobilu u vlasništvu pomenute redakcije. Automobil se nalazio na vidno obeleženom parkingu zgrade koju ova medijska kuća deli sa RTV Šabac, a staklo je razbijeno granitnom kockom, koja je ostala u zadnjem delu vozila.

Slučaj je prijavljen policiji a zbog sumnje da je to učinjeno u vezi sa poslom koji novinari Glasa Podrinja obavljaju i straha zaposlenih od mogućih ozbiljnijih napada, podneta je i krivična prijava nadležnom Osnovnom tužilaštvu u Šapcu. Očekujemo da se u najkraćem roku ispitaju sve okolnosti slučaja, te da će biti otkriveni motivi za ovakav napad i počinioci.

NUNS podseća da je nasilje nad novinarima u ogromnom porastu ove godine u odnosu na prethodnih dvanaest godina od kada naše udruženje prikuplja podatke o napadima i pritiscima na novinare. Ove godine zabeleženo je ukupno 133 napada i pritisaka.

NUNS, 28.07.2020.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR