субота, 1 априла, 2023
HomeSRBIJANovih pet slučajeva koronavirusa u Srbiji, ukupno 46

Novih pet slučajeva koronavirusa u Srbiji, ukupno 46

U Srbiji je danas na koronavirus testirano 12 uzoraka od čega je pet bilo pozitivno, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar na konferenciji za novinare. To zajedno sa prethodno registrovanim slučajevima čini ukupan broj zaraženih od 46.

Ministar Lončar se na početku konferencije za novinare u Vladi Srbije izvinio  zbog kašnjenja današnje konferencije. Rekao je da nije bilo moguće obraditi rezultate pre 20 časova.

U Srbiji je danas na koronavirus testirano 12 uzoraka, od čega je pet bilo pozitivno, naveo je Lončar.

Novooboleli nisu na respiratoru i u stabilnom su stanju, dodao je ministar.

Što se tiče stanja ostalih pacijenata, pokrajinski sekretar za zdravlje Zoran Gojković je naveo da je jedan pacijent u Vojvodini i dalje na mehaničkoj ventilaciji, a još jedan u pokrajini se nalazi u težem opštem stanju, ali nije na respiratoru.

Svi ostali pacijenti u Srbiji su stabilni i nisu na respiratoru, naveo je Lončar.

Telefonska linija za prijavu zloupotreba

Što se tiče zloupotreba deficitarne robe, ministar je rekao da ima dosta pritužbi građana u vezi sa prodajom maski i sredstava za dezinfekciju u apotekama.

Kaže da će sutra predložiti ministru Ljajuću da se uspostavi telefonska linija na koju bi građani mogli da prijave takve slučajeve, kako bi mobilne ekipe inspekcije mogle da reaguju.

Ministar je ukazao i na drugu vrstu neodgovornosti, odnosno na ljude koji kupuju ogromne količine svega, ne ostavljajući ništa za druge.

„Apelujem da budemo solidarni“, kaže Lončar.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR