уторак, 5 децембра, 2023
HomeINFOНевреме направило хаос у Београду, Лозници скала пала за 11 степени!...

Невреме направило хаос у Београду, Лозници скала пала за 11 степени! НА СНАЗИ АЛАРМИ! (ВИДЕО)

Најављено невреме праћено драстичним падом температуре, орканским ветром, а у појединим деловима Србије и снегом и вејавицом, већ је пристигло у нашу земљу, прво у Војводину, око 14 часова дошло је до Београда, а затим је кренуло да се спушта јужније.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), температура у Лозници је у року од само сат времена, између 14.00 и 15.00, пала за невероватних 11 степени, са 19 на само осам, а у Београду за “само” седам подеока на Целзијусовој скали – са 15 на тек осам!

Како јављају Београђани, страшна олуја прошла је кроз Батајницу и Сурчин, према незваничним информацијама оркански ветар је однео и кров са једне куће.

– У наредна три часа у Војводини, западној Србији, Шумадији и на подручју Београда, слаба и умерена киша, понегде краткотрајно и јака уз ретку појаву грмлљавине. Температура у паду, ветар јак и олујни. Премештање зоне са падавинама и јаким ветром даље ка централним и јужним деловима Србије – стоји у најави РХМЗ која је на снази до 18 часова.

Како су раније најавили метеоролози, у наредна 24 сата очекује се да температура падне у појединим деловима Србије и за 15 до 20 степени, а због јаког ветра на планинама се могу очекивати снежни наноси до 70 центиметара.

У већини земље сутра ће на снази бити жути, а у јужним крајевима Србије и наранџасти метеоаларм.

Извор: Курир.рс/Блиц

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR