недеља, јун 23, 2024
NaslovnaINFONarod se samoinicijativno skuplja da pruži podršku Vučiću

Narod se samoinicijativno skuplja da pruži podršku Vučiću

Građani Srbije u velikom broju samoinicijativno se okupljaju širom Srbije kako bi dali podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću iako ih je on zamolio da to ne čine.
Podršku predsedniku Aleksandru Vučiću pruža Novi Sad
Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i potpresednik Srpske napredne stranke reagovao je na nasilje opozicije predvođene Boškom Obradoviće, Draganom Đilasom i Vukom Jeremićem

– Desilo se ono što je bila bojazan svih nas u prethodnih danima i nedeljama. Lideri opozicije su spremni da izazovu incidente i u tome vide jedinu svoju političku šansu. Boško Obradović se pokazao kao jedan zaista morbidan lik, pravi, neskriveni Ljotićevac i čovek koji je zagovornik profašističke politike. To je unutar SZS jedna borba i jedno takmičenje ko će biti lider: Obradović i tajkun Đilas su ovime pokazali agresivnost i da su na tom talasu pokušali da urade nešto. Njihove jučerašnje izjave i izjava gospođe Jelene koja je registrovala udruženje 1od5 miliona na svoje ime i time praktično ukrala naziv, direktno je u programu N1 rekla da oni nisu provalili u RTS nego su ih pustili novinari RTS-a, da bi posle 15 minuta videli da su oni nasilno upali i da su razbili stakla. Prvo su slagali da su im novinari otvorili i da su ih dočekali, a onda se videlo da su ušli sa motornom testerama i sa fantomkama. Policija postupila fenomenalno, pokazali su strpljenje i trpeljivost. Za svaku pohvalu je kako je policija reagovala  – rekao je Vučević.

Vučević je ukazao na to da je opozicija za haos koji pravi u Beogradu izabrala baš dan kada je naš narod sa Kosova i Metohije pre 15 godina doživeo pogrom sa svojih ognjišta.

– U jednoj snažnoj simbolici, na 15 godina od pogroma Srba sa Kosova i Metohije, imamo najgori mogući scenario u Beogradu. Danas, umesto da smo svi ćutali i pomolili se za nastradale i gledali kako dalje da pomažemo naš narod na KiM, kako da se borimo za očuvanje nacionalnih intertesa, mi smo danas, kada Priština slavi, dočekali da neko u Beogradu napada zgradu predsednika Srbije, da napada zgradu Predsedništva Srbije. To ni u najluđim snovima nismo znali da može da se desi. Hrvatski RTL, Prištinski mediji prate ono što opozicija i nasilnici rade na ulicama i naravno sve to preuveličavaju – navodi Vučević.

Miloš Vučević

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Takođe, Vučević kaže da su građani Novog Sada tražili da se okupe kako bi pružili podršku predsedniku Vučiću:

– Ljudi u Novom Sadu su tražili da se skupimo i da damo podršku našem predsedniku. Skupili smo se i želimo da pošaljemo poruku – da država mora da reaguje i da procesuira sve one koji su učinili prekršajna ili krivična dela bez obzira na to ko je počinilac tog dela.

Gradski odbor Loznica – podrška predsedniku Aleksandru Vučiću
Podrška Aleksandru Vučiću – Gradski odbor Valjevo
SNS ZEMUN: Svom snagom uz našeg predsednika, svom snagom uz stabilnu Srbiju! SVI SMO MI VUČIĆ

Opštinski odbor Srpske nаpredne strаnke Zemun nаjoštrije osuđuje fаšističko, rаzbojničko i divljаčko ponаšаnje Obrаdovićа, Đilаsа i Jeremićа.

Šabac pruža podrška Vučiću
Vršac je uz Vučića
Ub podržava predsednika Vučića
Odbor Vladimirci uz Aleksandra Vučića
Pančevo je uz Vučića

 

Pančevo

Pančevo
Foto: Srbija Danas
Građani opštinskog odbora SNS Paraćin se okupili da daju podršku Vučiću
SNS Paraćin

SNS Paraćin
Foto: Srbija Danas
SNS Paraćin

SNS Paraćin
Foto: Srbija Danas
Okupljanje građana u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici, povodom nereda u Beogradu tokom današnjih demonstracija dela opozicije, Mitrovčani su se spontano okupili, spremni da krenu u glavni grad, kako bi, kako kaže potpredsednik Srpske liste Igor Simić, ukoliko je potrebno branili državne institucije.

Kosovska Mitrovica

Igor Simić
Foto: Printscreen

– Na današnji dan kada srpski narod na Kosovu i Metohiji obeležava 15 godina od stradanja u pogromu albanskih ekstremista 2004. godine uništavajući sve srpsko pred sobom, danas, i sinoć, imali smo prilike da vidimo da petokolonaši u Beogradu pokušavaju da unište institucije Srbije i pokušavaju da okupiraju legitimnu i legalnu vlast, da preotmu vlast od naroda zarad sopstvenih džepova i sopstvenih interesa –  rekao je Simić.

On dodaje da Srbi sa Kosova i Metohije već 20 godina znaju kako se brane i štite institucije Republike Srbije i Srbija i ističe da su spremni da Srbiju brane i u Beogradu ako je potrebno.

Kosovska Mitrovica

Kosovska Mitrovica
Foto: Srbija Danas

– Spremni smo ako je potrebno da branimo Srbiju od onih koji je doživljavaju kao mesto gde mogu da uzmu novca koliko im je potrebno, a da ih apsolutno nije briga za običan narod – navodi.

Kosovska Mitrovica

Kosovska Mitrovica
Foto: Srbija Danas

Pozvao je sve Srbe širom centralne Srbije da ne nasedaju na provokacije “petokolonaša – Ðilasa, Jeremića, Obradovića” i istakao da je potrebno da svi u državi budu jedinstveni više nego ikada kako neprijateljima ne bi dali,kako kaže, povoda da se raduju zbog onoga što se dešava u Beogradu. Simić ističe da raduje to što je najveći broj – 95 odsto građana centralne Srbije, pre svega Beograda, ali i ostalih gradova, kao i ovde u Kosovskoj Mitrovici “te proteste koje organizuju milioneri apsolutno ignorisao i nije želeo da im da nikakav legitimitet”.

Građani širom Srbije jedinstveni u podršci predsedniku

Građani su se okupili u Beogradu, u Zemunu, u Čačku, Kruševcu, novom sadu kako bi dali podršku predsedniku Vučiću.

Takođe, građani Kosova rešili su da krenu put Beograda kako bi Vučiću dali podršku, ali ih je predsednik zamolio da to ne čine:

– Dobio sam informaciju da se narod na KiM okuplja i hoće da krenu u Beograd, da me brane. Nema potrebe da me brani bilo ko, jer fašističko – tajkunska banda neće vladati Srbijom – rekao je Vučić danas na konferenciji iz Predsedništva.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR