недеља, јун 16, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJENarednih dana toplije,pad temperature od nedelje kiša i sneg

Narednih dana toplije,pad temperature od nedelje kiša i sneg

U Srbiji danas sa Mediterana stiže topliji vazduh i podiže temperaturu. Ujutru od 3 stepena do 8 stepeni, najviša dnevna od 9 do 16, najtoplije će biti na jugu.

Sreda: Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom, a na jugu i jugoistoku ponegde i sa lokalnim pljuskovima uz malu količinu padavina. Na visokim planinama kratkotrajan, slab sneg. Ujutru i pre podne duvaće slab i umeren, a u košavskom području jak i olujni jugoistočni i južni vetar, koji će posle podne biti u skretanju na zapadni i slabljenju. Najniža temperatura od 3 do 8, najviša od 9 na zapadu i severozapadu do 16 stepeni u centralnoj i južnoj Srbiji.

Četvrtak: Umereno oblačno sa sunčanim intervalima, osim u Banatu, na istoku i jugoistoku gde se ponegde očekuje lokalna pojava kratkotrajne kiše, a na visokim planinama slab sneg. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 7, najviša od 8 do 13 stepeni.

 Petak: Umereno oblačno sa sunčanim intervalima, osim u Banatu, na istoku i jugoistoku gde se ponegde očekuje lokalna pojava kratkotrajne kiše, a na visokim planinama slab sneg. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 6, najviša od 9 do 13 stepeni.

Subota: Novo naoblačenje uz pad temperature s kišom u nižim i snegom u višim predelima, naročito na zapadu i jugozapadu Srbije gde će ponovo doći do formiranja snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren severni i severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 4, najviša od 5 do 9 stepeni. Uporozenja: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 85%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 27.11.2022. do 01.12.2022.)
U nedelju oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača na jugozapadu zemlje. U ponedeljak i utorak suvo, a u utorak krajem dana i u sredu ponovo se očekuju padavine: kiša u nižim i sneg u brdsko-planinskim predelima.

RHMZ

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR