четвртак, 30 новембра, 2023
HomeSRBIJA“Најгоре је прошло, најгоре ће тек бити!” Ћерка Моме Капора НАЈБОЉЕ објаснила...

“Најгоре је прошло, најгоре ће тек бити!” Ћерка Моме Капора НАЈБОЉЕ објаснила ситуацију са КОРОНОМ

Наш вољени сликар, писац, новинар, велики патриота Момо Капор поред свог гениалнго рада, оставио је иза себе и две ћерке – Ану и Јелену Капор.

Ана, која је кренула очевим стопама сликарства, изгледа да је наследила и његов дар писања да у само пар реченица, на изузетно оригиналан и духовит начин продре у саму срж актуених друштвених догађања.

Ана живи у Риму, одакле је, на свом Фејсбук профилу објављвала делове “дневника” током карантинских дана.

Сјајан текст о опречним информацијама, којима смо свакодневно бомбардовани, привукао је велику пажњу пре свега због своје истинитости. А успут је и насмејао многе.

Преносимо га у целости.

Хало, Рим!
Дан четрдесет трећи. Иако нисам лекар него сликар, схватила сам да ова болест нема лека и да напада старе а да од ње умиру млади. Али ово није озбиљна болест, осим када постане озбиљна а то не можемо да предвидимо. Највећи број људи нема симптоме и не знамо да су болесни, уколико не умру. Вирус је до сада већ ослабио а можда и није. То данас још не можемо да кажемо али ћемо знати овог лета. Потребно је два пута понављати тампон, али довољно је и једном. Свака земља има свој мутирани облик или је можда на целој планети исто. Преноси се искључиво капљично, блиским људским контактом. Зато је потребно добро прати плочнике. Не, улице је потребно прати из психолошких разлога, да нас не би било страх да излазимо. Али сигурније је не излазити, осим ако није баш неопходно. Треба да излазимо, ради имунитета, али је боље да у исто време будемо код куће. Следећа недеља је кључна, од ње све зависи. Следеће три недеље су кључне, од нас све зависи. Деца не преносе вирус али га у ствари и преносе. Најбоље би било да се деца што пре заразе. Децу треба добро чувати да се не заразе. Она никако не треба да иду у паркове, треба их закључати. Паркове, не децу. Школе је потребно што пре отворити, али не пре јула. Маске су непотребне, могу чак да буду и штетне ако се погрешно користе, довољно је држати метар и по дистанце. Маске су неопходне, оне нас штите, али не оне које се купују у апотеци него неке специјалне, са шифром, које нико нема. Вирус се задржава на површинама и потребно је све дезинфиковати. Није потребно дезинфиковати храну из продавнице јер се зараза тако не преноси. Вирус је природан, све је почело због једног слепог миша на пијаци и око тога нема дилеме. Вирус је вештачки, настао је у лабораторији и то је јасно. Kинези су одмах обавестили када је почела епидемија. Kинези су криви за све јер нису на време признали шта се дешава. Овог лета ћемо ићи на море, јер ће високе температуре да униште вирус. Овог лета не треба нигде ићи јер је најсигурније лечити се у свом граду. Руси су на прагу да направе вакцину, до јесени ће бити готова и то ће нас спасити. Вакцина сигурно неће бити спремна још најмање годину дана. Kада буде била доступна никако се не треба вакцинисати, осим ако сте у ризичној групи. Најважније је да се сви вакцинишу.
Вирус ће ускоро нестати природним путем. Очекујемо нов налет вируса у септембру.
Најгоре је прошло. Најгоре нас тек чека.
Шта вам није јасно?

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR