недеља, јун 23, 2024
NaslovnaINFONa Zlatiboru uveden sistem plaćanja parkiranja

Na Zlatiboru uveden sistem plaćanja parkiranja

Na Zlatiboru je juče pušten u rad sistem plaćanja parkiranja SMS porukama, čime je započeto implementiranje softverskih rešenja za kontrolu i naplatu parkiranja, koje na području opštine Čajetina uvodi Javno komunalno preduzeće Parking servis iz Beograda.

Stanovnici i posetioci Zlatibora će od 1. maja biti u mogućnosti da sve usluge iz oblasti parkiranja plate putem jedinstvene aplikacije Parking servisa za mobilne telefone, kao i na elektronskom šalteru na adresi www.eparking.rs.

Vozačima je na raspolaganju 500 obeleženih parking mesta, koja su na Zlatiboru raspoređena u tri zone. Parkiranje u plavoj, crvenoj i ekstra zoni nije vremenski ograničeno i naplaćuje se svakog dana od 7 do 21 čas. Stanovnici imaju pravo na mesečne parking karte, a uskoro će i sve transakcije moći da se obavljaju elektronskim putem.

Javno komunalno preduzeće Parking servis Beograd svojim Sistemom za automatsko prepoznavanje registarskih tablica vozila putem mobilnog video nadzora izlazi i na svetsko tržište, gde se očekuje da njegova vrednost bude višestruko veća nego u Srbiji.

– Parking servis, jedini u svetu, nudi kompletan paket usluga koji obuhvata platformu za plaćanje parkiranja putem SMS-a i mobilne aplikacije, sa jedne strane, i kontrolu parkiranja, sa druge strane. Deo ovog sistema, koji obuhvata softverska i hardverska rešenja, koja su intelektualna svojina Parking servisa, čine i sistemske i mobilne aplikacije, kao i izrada Geografsko-informacionog sistema (GIS) – navode u ovom preduzeću.

Izvor: ekapija.com

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR