недеља, јул 14, 2024
NaslovnaINFOНа Сајму аутомобила у Београду најлуксузнији већ продати, мерцедеси иду као алва

На Сајму аутомобила у Београду најлуксузнији већ продати, мерцедеси иду као алва

Није изненађење да су и ове године и пре отварања сајма аутомобила најлуксузнији већ добили своје купце. Продат је „мајбах“ скупљи од 260.000, БМВ од скоро 170.000 евра, а резервисан је и „масерати“ по цени већој од 250.000 евра. Продавци тврде да „мерцедеси“ иду као алва.

Хале Београдског сајма у којима су изложени аутомобили у оквиру 55. сјама аутомобила, почеле су да се пуне одмах по отварању. Највећи број посетилаца разгледао је моделе које би радо купили када би имали новца. Било је и оних који су се одмах одлучили за куповину, али мораће да сачекају неко време да добију аутомобил.

На сајму учествује 250 излагача који су представили 40 премијерних модела. Највише је хибридних и електричних возила нове генерације.

„Утисак је да, без обзира на несташицу возила и на проблеме са чекањем, има много људи који су заиста одлучили да купе нови ауто, да сачекају да га добију. Ми смо продајом више него задовољни и то је највећи утисак самог почетка сајма“, каже Зоран Бурић, представник „Ситроена“.

Попуста који су одобравани претходних година углавном нема, а и ако их неки од излагача одобрава, крећу се од 1 до 3 отсто и добијају се углавном кроз додатну опрему.

„Добијају више опреме, имају више могућности, некако су и већи. Мислим да је купцима јасно да онолико колико улажу, цене су веома реалне“, каже Бурић.

Према његовим речима, разлика у цени између дизел, бензинских и електричних модела ће да се смањује временом и немононо ће у будућности бити више електричних аутомобила.   

Аутомобили су генерално поскупели. Неки коштају мање од 20.000 евра, али углавном су знатно скупљи. У хали 3 изложени су модели за оне са најдубљим џепом. Ценом од 262.000 евра пажњу привлачи Мерцедесов „мајбах“, али је апсолутни шампион изложен на штанду Масератија.

„За један модел потребно је издвојити 295.200 евра. Стартна цена креће од 240.000 евра, а може ићи и далеко преко 300.000, у зависности од тога како се возило конфигурише“, објашњава Милош Милошевић из „Делта ауто-мото“.

Иако је у медијима објављено да је модел масератија, који кошта 251 хиљаду евра, продат првог дана, на штанду нам је речено да је само резервисан. Да време електричних аутомобила долази, показује и најава државе да ће на ауто-путевима и брзим саобраћајницама бити постављено 100 нових пуњача. Када буде усвојен нови закон о планирању и изградњи, свака пумпа мораће да обезбеди електропуњаче, а исту обавезу имаће и они који граде нове зграде.

rts

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR