понедељак, 27 марта, 2023
HomeSRBIJA"MORAMO DA POKAŽEMO VELIKU OZBILJNOST!" Epidemiolog dr Zoran Radovanović upozorava građane Srbije

„MORAMO DA POKAŽEMO VELIKU OZBILJNOST!“ Epidemiolog dr Zoran Radovanović upozorava građane Srbije

Ukoliko broj obolelih naglo skoči, sigurno će i policijski čas biti duži.

Srbija je ušla u treću nedelju otkako je registrovan prvi oboleli od nove vrste koronavirusa, a prema rečima stručnjaka, upravo naredni dani će biti ključni za tok epidemije ove smrtonosne zaraze u našoj zemlji.

Kako za „Alo!“ objašnjava epidemiolog Zoran Radovanović, preduzete mere države već pokazuju svoje pozitivne efekte, zbog čega građani moraju imati na umu da je u ovom trenutku ostanak kod kuće od presudnog značaja.

Kao i u Italiji, i naš narod je u početku mere shvatao neozbiljno, međutim, kako raste broj obolelih i dolazi do smrtnih ishoda, tako se paralelno povećava i svest građana o situaciji. Sada je već primetno da se maske nose više nego što je to bio slučaj pre desetak dana. Ipak, ukoliko broj obolelih naglo skoči, što zasad još nije slučaj, sigurno je da će i policijski čas trajati znatno duže. Upravo zbog toga moramo da pokažemo ozbiljnost i da se potpuno pridržavamo saveta stručnjaka – kaže dr Radovanović.

Međutim, ukoliko se ne budemo pridržavali pravila, prema rečima dr Radovanovića, bićemo primorani da u izolaciji ostanemo i duže od šest nedelja, što bi za posledicu imalo nesagledive posledice.

Na nekoliko nedelja svako može da izoluje, ali ukoliko usled kršenja pravila budemo primorani da je produžimo, posledice mogu biti katastrofalne i po privredu, ali i po zdravlje građana – navodi dr Radovanović.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR