среда, мај 29, 2024
NaslovnaREGIONMalinari nezadovoljni sastankom

Malinari nezadovoljni sastankom

Nadaju se da se u rešavanje problema uključi ministar trgovine. Jedino konkretno dobili su obećanje da će se ubrzati isplata subvencija.

Predstavnici udruženja poljoprivrednih proizvođača sastali su se sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede u Užicu. Malinari su nezadovoljni jer se nije pričalo o temi koja ih najviše interesuje-ceni maline.

-Na današnjem sastanku nije prisustvovao ministar poljoprivrede, iako je u e-mailu dostavljenom 13. decembra rekao da će doći. Došao je samo šef kabineta i državni sekretari. Mi smo izneli probleme koji gore, u malinarstvu, ali i ostalim delovima poljoprivrede. Oni su naravno pričali priču kako oni nisu nadležni za cenu. Na kraju je ostalo da nam do petka šef kabineta Marko Saranović javi da li je uspeo da organizuje sastanak sa ministrom trgovine. Želimo da znamo šta se dešava sa reeksportom, sa duplim papirima, koja je izvozna cena, koliko je maline izvezeno, rekao je za RAM mrežu Milijan Lazić predsednik UO udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica.

On je dodao da je jedino konkretno što su dogovorili da će u ministarstvu urgirati da se ubrza isplata subvencija koje do sada nisu isplaćene.

Predstavnici ministarstva tvrde da oni ne mogu da određuju cenu, jer za to nemaju ovlašćenja ni prava.

Prijepolje info / Radio Luna

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR