четвртак, 30 новембра, 2023
HomePRIJEPOLJEKONSTITUISAN OPŠTINSKI SAVET RODITELJA

KONSTITUISAN OPŠTINSKI SAVET RODITELJA

U skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i podzakonskim aktima, dana 21.01.2020.godine, konstituisan je Opštinski savet roditelja opštine Prijepolje za školsku-radnu 2019/2020 godinu  .

Odluku o imenovanju članova Opštinskog saveta roditelja donela je Skupština opštine Prijepolje.Opštinski savet roditelja  čine predstavnici Saveta roditelja svih obrazovnih ustanova sa teritorije opštine Prijepolje (predškolske ustanove, osnovnih škola,srednjih škola i osnovne muzičke škole).

Opštinski Savet roditelja daje mišljenja, inicira akcije i predlaže mere za ostvarivanje prava deteta, unapređenje obrazovanja, vaspitanja i bezbednosti dece, odnosno učenika u opštini.

 

Savet učestvuje u utvrđivanju opštinskih planova i programa koji su od značaja za ostvarivanje obrazovanja, vaspitanja i bezbednosti dece, prati i razmatra mogućnosti za unapređivanje jednakog pristupa, dostupnosti i mogućnosti obrazovanja i vaspitanja za decu, odnosno učenike, sprečavanja socijalne isključenosti dece odnosno učenike iz ugroženih i osetljivih grupa na teritoriji opštine, pruža podršku školskim savetima roditelja svih ustanova na teritoriji opštine u vezi sa pitanjima iz njihove nadležnosti i obavlja druge poslove vezane za obrazovanje i vasptanje dece na teritoriji opštine Prijepolje.

Za predsednika Opštinskog saveta roditelja izabran je Alija Kurbegović, predstavnik Osnovne škole “Svetozar Marković”, Brodarevo a za zamenika predsednika Milica Matović, predstavnik Osnovne škole “Sveti Sava”, Prijepolje.

Konstituisanju Saveta su prisustvovali Miodrag Ćubić, rukovodilac Odeljenja za opštu upravu, društvene delatnosti i zajedničke poslove Opštinske uprave opštine Prijepolje i Amel Kurbegović, direktor  Osnovne škole “Svetozar Marković”, Brodarevo.

Prijepolje INFO

 

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR