среда, фебруар 28, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEKolaps u Srbiji zbog snega: Na Rudnu zavejano 200 ljudi, od Varoši...

Kolaps u Srbiji zbog snega: Na Rudnu zavejano 200 ljudi, od Varoši ka Prijepolju sve stoji

Padavine su od sinoć intenzivne na Kopaoniku, a sneg je praćen jakim vetrom i dostigao je visinu od 70 centimetara i iako je put od Brzeća ka Kopaoniku prohodan stvorila se kolona vozila i saobraćaj se usporeno odvija.

Sneg koji u pojedinim delovima Srbije pada od sinoć napravio je velike probleme u nekim mestima.

Prijepolje

Padavine su od sinoć intenzivne na Kopaoniku, a sneg je praćen jakim vetrom i dostigao je visinu od 70 centimetara i iako je put od Brzeća ka Kopaoniku prohodan stvorila se kolona vozila i saobraćaj se usporeno odvija, a u mestu Rudnu kod Kraljeva zavejano više od 200 ljudi. Saobraćaj od Nove Varoši ka Prijepolju je privremeno u zastoju.

Zbog jake magle vidljivost je smanjena na 100 metara, a olujni vetar, ciji udari na mahove premašuju brzinu od 70 kilometara na sat, stvara snežne nanose i pravi probleme i putarima i vozačima kojih ima dosta jer je trenutno smena gostiju u ski-centru, piše RTS.

Ekipe zimske službe „Kruševac puta“ su na terenu, rade na rašcišcavanju, a do zastoja dolazi zbog nepripremljenosti nekih vozača, koji su na put krenuli bez zimske opreme.

Na terenu su tri snegocistaca koji pokrivaju prilaze Kopaoniku iz opštine Raška.

Najviše problema ima na putu Rudnica-Kopaonik, u vikend naselju, gde je uklanjanje snega izuzetno otežano zbog parkiranih auta.

Prijepolje

Kako javlja RTS, na Rudnu na Goliji je zavejano više od 200 ljudi od kojih je veliki broj gostiju koji su na odmoru.

Duva jak vetar a nanosi dostižu visinu od jednog metra, a zavejan je i put koji od Rudna vodi do Ibarske magistrale.

Sneg koji neprekidno pada duže od 15 časova u višim delovima Zlatara i Murtenice dosegao je debiljinu od skoro jednog metra, dok ga u gradskom jezgru Nove Varoši ima oko 30 centimetara.

Saobraćaj na državnom putu od Bistrice ka Borovoj Glavi odvija se usporeno, a povremenog zastoja ima kod Nove Varoši na prevoju nedaleko od samog ulaska u grad iz pravca Prijepolja. Utabanog snega na kolovozu ima debljine od 3 do 5 centimetara.

Prijepolje

U višim delovima Prijepolja, debljina snežnog pokrivača je oko pola metra, dok ga u samom gradu ima od 10 do 15 centimetara.

Vozači se upozoravaju da na put kreću isključivo sa kompletnom zimskom opremom, jer su česta proklizavanja vozila posebno na usponima i prevojima, dok zbog niske temperature dolazi do stvaranja poledice na kolovozu.

Sneg koji ceo dan pada u Prijepolju je napravio kolaps. U pravcu ka Jabuci došlo je do poprečivanja šlepera i saobraćaj je u zastoju, a na kolovozu ima do 10 centimetara snega.

(Telegraf.rs/Rina/Tanjug)

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR