недеља, јун 16, 2024
NaslovnaSRBIJAKazna 150.000 dinara za starije od 65. godina ako izađu iz kuće

Kazna 150.000 dinara za starije od 65. godina ako izađu iz kuće

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je veliki broj penzionera i dalje na ulicama, šalterima, bankama zbog čega su donete oštrije mere.

Brnabić je još jednom apelovala na građane da poštuju sve uvedene mere, jer kako je naglasila, samo na taj način situacija može da se drži pod kontrolom.

Otvorene su linije na koje mogu da se jave stariji od 65. godina za bilo kakvu vrstu podrške i pomoći.

Penzioneri nisu poslušali naš apel tako da smo se na sastanku kriznog štaba svi složili da je situacija u vezi sa građanskom disciplinom zabrinjavajuća – rekla je premijerka i najavila sednicu Vlade na kojoj će se usvojiti dodatne mere.

– Gužva je veća nego uobičajenih dana, čega smo se i plašili kada smo pričali o tome da se škole zatvaraju – rekla je Brnabić.

Istakla je  da će biti zatvoreni svi šalteri javnih službi, sve će moći da se plati za dva ili tri meseca kada ova situacija prođe.

Razgovaraću sa predsednikom da uvedemo mere od sutra, građanima starijim od 65 godina se zabranjuje svako izlaženje iz kuća i dvorišta i da propišemo kaznu od 150.000 dinara za svako kršenje ove mere – rekla je Ana Brnabić.

Zahvalila se svima koji su preneli primer slučaj muškarca iz Varvarina koji je iz karantina otišao u kafanu.

– Svako ko ne poštuje odluku o samoizolaciji moraće da bude kažnjen, jer dovodi u opasnost sve ljude oko sebe-rekla je.

 

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR