уторак, фебруар 27, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEKancelarija za mlade iz Prijepolja organizovaće u subotu 21.12.2019. „Dan nauke“

Kancelarija za mlade iz Prijepolja organizovaće u subotu 21.12.2019. „Dan nauke“

Udruženje ElektRobot iz Prijepolja u saradnji sa Kancelarijom za mlade Prijepolje organizovaće u subotu 21.12.2019. „Dan nauke“ u prostorijama KZM-a. Program će trajati od 10 -16h i uključivaće radionice robotike, elektronike i programiranja predviđene za decu uzrasta od 6 – 14 godina. Posetioci će moći da se upoznaju i sa radom ElektRobot tima koji se priprema za kvalifikaciono takmičenje za Evropsko prvenstvo koje se u januaru održava u Sloveniji.

Biće postavljen poligon na kome ekipa vežba, a članovi tima će demonstrirati sve ono do sada urađeno i objasniti posetiocima koji je cilj takmičenja. Posetioci će u bilo kom trenutku moći da se pridruže i oprobaju u nekoj od aktivnosti iz oblasti elektronike, a za radionice robotike potrebna je prethodna prijava jer je broj mesta ograničen i radionice traju u kontinuitetu 1-2h.

Prijave su moguće u KZM i otvorene su do petka u podne. Ovaj događaj ima za cilj ima promociju nauke, motivaciju dece da se posvete inženjerstvu, matematici i informatici, a između ostalog i upoznavanje učenika sa najnovijom tehnologijom i načinima učenja robotike i programiranja.

Prijepolje info

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR