Kafićima preti još kraće radno vreme: verovatno vikendi opet u kućnoj režiji

Zbog naglog skoka broja obolelih od korona virusa poslednjih nekoliko dana, zakazana je nova sednica Kriznog štaba za sutra u 8 sati, a samo danas imamo više od 3.000 novozaraženih pacijenata.

Imamo žurke koje se održavaju iz vikenda u vikend uprkos činjenici da sada zaista nije vreme za to. Po 500 ljudi na jednom mestu ne mogu da drže distancu, posebno ne u kafani gde se ide zbog svega, samo ne zbog stajanja podalje od drugih ljudi. U provodu sasvim sigurno ne razmišljamo o zarazi.

Profesor doktor Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korone, kaže da u slučaju da broj zaraženih ne bude padao u narednih nekoliko dana u celoj Srbiji za početak treba skratiti radno vreme kafana, kafića i svih ugostitelja, a moguće i tržnih centara, do 18 sati.

Posebno će se razmatrati stanje koje nas zatiče vikendima i bahatost ugostitelja koji nastavljaju da rade uprkos merama, potpuno ih ignorišući. Oni koji su na ovaj način postupali će trpeti posebne i strožije kazne, a možda će nas njihov nedostatak opreza čak koštati potpunog zatvaranja lokala vikendima, napomenuo je Tiodorović.