четвртак, фебруар 29, 2024
NaslovnaINFOИЗГРАДЊА НОВОГ ВРТИЋА У ПРИЈЕПОЉУ ЗАПОЧЕЋЕ У ТОКУ ГОДИНЕ

ИЗГРАДЊА НОВОГ ВРТИЋА У ПРИЈЕПОЉУ ЗАПОЧЕЋЕ У ТОКУ ГОДИНЕ

Министарство просвете у сарадњи са Светском банком финансираће изградњу новог вртића у оквиру Пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” – у Пријепољу, најавио је данас у Влади Републике министар просвете Бранко Ружић.

У циљу реализације пројеката министар просвете Бранко Ружић потписао је споразум о сарадњи са председником општине Пријепоље Драгом Попадићем.

Нови вртић у Пријепољу обезбедиће 200 нових места за децу предшколског узраста која ће бити подељена у 10 група и простираће се на више од 1350м2. У изградњу новог објекта биће уложено преко 140 милиона динара.

Изградња дечијег вртића на Бостанама за нас је од вишеструког значаја. Имајући у виду да је општина Пријепоље девастирана, са израженом миграцијом, овим пројектом стварају се услови за квалитетнији живот наших грађана. Изградњом вртића отвориће се нова радна места, смањити листа чекања за вртић, родитељима омогућити квалитетније обављање радних задатка, а нашим најмлађим суграђанима безбрижан боравак у савремено опремљеном вртићу. Посебно наглашавам да је ово изградња првoг предшколског објекта у последњих 30 година“, изјавио је председник општине Пријепоље, Драго Попадић.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR