субота, јун 22, 2024
NaslovnaINFOIz saobraćaja isključeno 900 pijanih vozača, jedan imao 3,78 promila alkohola u...

Iz saobraćaja isključeno 900 pijanih vozača, jedan imao 3,78 promila alkohola u krvi

Policija je iz saobraćaja isključila 901 vozača koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola i 39 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom droga.

Čak 135 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a 24 vozača upravljala su vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od dva promila alkohola u organizmu.

Na teritoriji Uba iz saobraćaja je isključen pedesetšestogodišnji vozač koji je zatečen da upravlja vozilom sa čak 3,78 promila alkohola u organizmu, a kontrolom je utvrđeno i da je upravljao vozilom u vreme trajanja zabrane upravljanja motornim vozilom, kao i da nema vozačku dozvolu jer mu je oduzeta u avgustu zbog kaznenih poena.

Pored navedenih prekršaja, 128 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog preticanja, 280 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 1.133 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 3.104 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Kada je reč o kontroli brzine, policijski službenici su presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja 10 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, među kojima su tri vozača koji su upravljali vozilom na auto-putevima brzinom većom od 250 kilometara na čas.

Uprava saobraćajne policije akciju pojačane kontrole će sprovoditi do 15. januara.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR