четвртак, јул 25, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEI u Prijepolju se uvodi vanredna situacija od sutra

I u Prijepolju se uvodi vanredna situacija od sutra

U prijepoljskoj bolnici u izolacionom odelenju trenutno ima 13 pacijenata. Preminuala 1 osoba pozitivna na covid 19, dok je jedan pacijent  na raspiratoru. Zaraza je potvrđena i kod troje  zdrastvenih radnika. Medicinske opreme za sada ima,ali se brzo troši.

Danas je štab za vanredne situcije u Prijepolju na inicijativu direktora  bolnice i doma zdravlja  uvedena  vanredna situaciju .

1. Zabranjuje se okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od 5 lica ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od 2 metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

2. U svim zatvorenim prostorijama obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od 2 metra (trgovinski i drugi objekti, javne i druge ustanove i pijace).

3. Zabranjuje se organizovanje svečanosti, kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

4. Zabranjuje se organizovanje muzičkih, zabavnih i drugih manifestacija, proslava i porodičnih okupljanja u ugostiteljskim i drugim objektima.

5. Ograničava se radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata od 07 do 22 časa.

6. Obavezuju se ugostiteljski objekti da prilagode rad tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od 2 lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezan razmak od 2 metra između stolova.

7. U javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski.

8. Nalaže se organima lokalne samouprave i drugim javnim subjektima da preduzmu mere zaštite zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama.

9. Nalaže se skupštinama stanara stambenih zgrada obavezna dezinfekcija zajedničkih prostorija.

10. Nalaže se JKP „LIM“ da pojača pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava.

11. Obavezno je poštovanje mera uz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID 19.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR