недеља, јул 14, 2024
NaslovnaINFOHodžić nova direktorka biblioteke – Ponosna sam i zahvalna na ukazanom povjerenju

Hodžić nova direktorka biblioteke – Ponosna sam i zahvalna na ukazanom povjerenju

Većinskim glasovima na jednoj od prethodnih sjednica skupštinskog zasijedanja u Prijepolju, kadar Stranke pravde i pomirenja Sabira Hodžić dobila je povjerenje za obnašanje funkcije direktorice biblioteke “Vuk Karadžić ” u Prijepolju.

U razgovoru za Sandžak televiziju direktorica Hodžić ističe da je čast i ponos obnašati funkciju koja joj je povjerena. Prijepolje je kulturno veoma razvijeno i ima, ističe Sabira Hodžić, veliku čitalačku publiku.

“Želim, na početku, da se zahvalim predsjedniku SPP-a i potpredsjedniku Narodne skupštine Srbije akademiku Muameru Zukorliću, potpredsjedniku SPP-a i šefu poslaničke grupe SPP-a u Narodnoj skupštini R. Srbije Samiru Tandiru, predsjedniku OO SPP-a u Prijepolju advokatu Sabahudinu Hajdareviću, našim koalicionim partnerima iz SNS-a, kao i svim poslanicima koji su me svojim glasom u skupštini podržali. Meni je izuztna čast što sam na čelu ovako jedne bitne kulturne ustanove. Biblioteka “Vuk Karadžić” je najstarija ustanova kulture u Prijepolju. Smještena je u zgradi Doma kulture na površini od oko 450 metara kvadratnih i broji fond od oko 140.000 jedinica građe. Opština Prijepolje ima izraženu čitalačku publiku. Negdje oko 4500 naših sugrađana su korisnici biblioteke u Prijepolju i mi ćemo se truditi da pratimo trendove i potrebe naših korisnika, a također i programima ćemo pokušati da obogatimo kulturnu ponudu opštine Prijepolje”, istakla je Sabira Hodžić.

(IZVOR/FOTO – SANA)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR