уторак, фебруар 27, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEХОДОЧАСНИЦИ СИНОЋ У ПОЖЕГИ

ХОДОЧАСНИЦИ СИНОЋ У ПОЖЕГИ

Два младића из Подгорице, Огњен Мараш и Милош Ајковић. Пријепољац Александар Бабић, као и Мирослав Антић из Земуна су од београдског Храма Светог Саве почели да пешаче ка Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, како су навели, са жељом да “у духу православља, миром, слогом и достојанством, бране светиње”. Синоћ су преноћили у Пожеги а док ово пишемо налазе се у Ужицу и крећу даље ка Подгорици. Жуљеви на ногама и болови у тетивама јачи су из дана у дан, али они не одустају у својој намери да на овај начин покажу да дух православља, како кажу, ништа и нико не може да угаси.

„Дневно препешачимо око 45 километара, најтеже је кад идемо преко планина, али боримо се. Оно што нас радује, јесте велика подршка свих људи који нас сретну. Није хладно, време нам иде на руку, загрејемо се врло брзо чим кренемо, а паузе правимо само како бисмо јели“, каже за РИНУ Огњен Мараш (27) из Зете у Црној Гори.

Вера у Бога и вера у српство једини су мотив који покреће ове младиће како би пружили подршку својој браћи и сународницима, преноси „ИН4С“. Пријепољац је већ имао искуства у дугим пешачењима и зато је одлучио да крене и на ово дуго путовање како би им помогао.

„Знам шта један овакав подвиг подразумева. Пуно је ту тешких ситуација, умор и болови. Ја сам прошле године ишао пешке до Хиландара и зато сам решио да им се прикључим и будем ветар у леђа. Сваки дан ће бити тежи и тежи, али се не предајемо. Имамо свој циљ и остварићемо га. Желимо да покажемо да још увек има људи који јако и искрено верују у Бога и цркву“, изјавио је Александар Бабић.

Младићима који су пешке кренули ка Црној Гори, придружила су се још два Подгоричанина, Кристијан Којичић и Горан Пајовић који, како истичу, желе заједно да поднесу жртву Богу како би умолили за спас светиња. Њихов план јесте да у главни град Црне Горе стигну до недеље, 23. фебруара и учествују на литијама.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR