петак, април 19, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEEparhije Mileševska i SPC iz Pljevalja prikupili više od 30 tona brašna...

Eparhije Mileševska i SPC iz Pljevalja prikupili više od 30 tona brašna i osnovnih životnih namirnica za Kosovo i Metohiju

Više od 30 tona brašna i osnovnih životnih namirnica krenulo je danas put Kosova i Metohije kao humanitarna pomoć ugroženom narodu koji živi u toj pokrajini. Pomoć je skupljena u velikoj akciji koja je nedavno pokrenuta od strane Eparhije Mileševske i SPC iz Pljevalja.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија током Божићног поста на простору Епархије прикупљена су новчана средства за куповину основних животних намирница за потребе народних кухиња на Косову и Метохији. Од прикупљених средстава купљена је 31 тона брашна и значајна количина уља, шећера, соли, тестенина.

Тим поводом, у среду 16. јануара 2019. године, у Пријепоље су стигла два камиона са намирницама које ће након завршетка царинских формалности у данима богојављенске радости бити испоручене народним кухињама Епархије рашко-призренске. У изјави за медије Преосвећени Владика је истакао да је за Епархију милешевску ово тренутак благодарности за успешно извршено дело братољубља које потврђује да смо на добром путу јер се верни народ Епархије одазвао на потребе своје браће и сестара на Косову и Метохији и шаље свој поздрав љубави, ову помоћ у основним животним намирницама: – Као Епископ милешевски ја благодарим Богу и свима вернима који су се потрудили да ову помоћ прикупе, знајући да су и они у великим животним потребама и тешкоћама јер је ово помоћ обичнога народа, не помоћ богатих. Захваљујем свештеницима што су се одазвали на мој позив и ангажовали се на прикупљању ове помоћи.

– Ми знамо да иако живе у тешким условима њима није најважније, иако јесте важно, да имају ове животне намирнице, више им је потребна љубав коју ми такође шаљемо и братски загрљај и поручујемо нека запамте да увек остајемо заједно. Ми знамо да ово није нека огромна помоћ али надамо се да ће мало припомоћи и ми се прикључујемо бројнима који су се на том путу показали и остварили, задовољни смо што не изостајемо. Хвала Богу и добрим људима – рекао је владика окупљеним новинарима.

Новинар и члан црквеног одбора из Пљеваља г. Милан Терзић такође се захвалио свима који су се одазвали на позив Владике Атанасија и дали допринос у прикупљању помоћи јер је она израз братске љубави према нашој браћи на Косову и Метохији којима се жели дати подршка пре свега молитвама али и овом материјалном помоћи која им је у овом тренутку потребна.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR